Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Άλλη μια κοινωνική δράση της ΣΑΕΚ – Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης  Σάμου (πρώην ΙΕΚ) συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα όπου σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος Τεχνικός

«Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821»

Πλησιάζει η ημέρα, κατά την οποία ολόκληρος ο Ελληνικός λαός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Την ημέρα αυτή, όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα στη μακραίωνη σκλαβιά διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα.

Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821, που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού, ορίζουμε τις παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Σάμου (Πρωτεύουσα του Νομού):

  1. Γενικό Σημαιοστολισμό από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Μετάδοση θουρίων και εμβατηρίων από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλεως.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.

Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη δοξολογία θα παρίστανται και αντιπροσωπείες μαθητών (σημαιοφόροι και παραστάτες) των σχολείων της πόλης.

➢ Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, κ. Βουλευτή Σάμου, κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. κ Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, κ. Ταξίαρχο Διοικητή της 79ης ΑΔΤΕ (ΑΔΦ), κ. Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Σάμου, κ. Λιμενάρχη Σάμου, κ. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, κ. Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σάμου, κ. Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Σάμου.

Κάθε φορέας και πρόσωπο που καταθέτει στεφάνι, σύμφωνα με το πρόγραμμα, υποχρεούται να το επιμεληθεί και να το προσκομίσει στον τελετάρχη, πριν την επιμνημόσυνη δέηση και τη διαδικασία κατάθεσης στεφάνων.

➢ Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

➢ Εθνικός Ύμνος

Ώρα 11:40 : Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου Σχολείων, Λυκείου Ελληνίδων, Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και Τμημάτων Στρατού.

Ώρα 18:10 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού και σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές

διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. Σάμου

ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ