Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου (Μέλος ΟΓΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Ψήφισμα Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου (Μέλος ΟΓΕ)

Η ενδοοικογενειακή βία, τα κυκλώματα trafficking και μαστροπείας, η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση  που φτάνουν μέχρι τη δολοφονία μιας γυναίκας αποτελούν τις πιο αποκρουστικές όψεις της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Η εξάλειψη της ενδοοικογενειακής καθώς και της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών στον χώρο δουλειάς και στην κοινωνική ζωή συνδέεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα σε μία γυναίκα να σπάσει τα δεσμά μιας βίαιης οικογενειακής ή διαπροσωπικής σχέσης.

Αυτό σημαίνει:

Κοινωνική προστασία της μητρότητας και κάλυψη των αναγκών όλων των γυναικών με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αύξηση στις συντάξεις, κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στην ενέργεια.

Να αποσυρθεί το νέο φορολογικό έκτρωμα που εξοντώνει τις αυτοαπασχολούμενες.

Δημιουργία στη Σάμο Κέντρου φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και παραμελημένων παιδιών στελεχωμένο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό χωρίς επιχειρηματική δράση και ΜΚΟ.

Δωρεάν νομική και ψυχολογική συνδρομή για τις κακοποιημένες γυναίκες με ευθύνη του κράτους.

Μέτρα πρόληψης της βίας με μόνιμους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στις σχολικές μονάδες.

Είναι μεγάλες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων που αρνούνται να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το πρόβλημα.

Καλούμε τις γυναίκες σε συλλογική και  μαχητική δράση ώστε να δυναμώσει το ρεύμα αγωνιστικής διεκδίκησης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας και στήριξη της οικογένειας, στην κοινωνική ζωή και δράση.

25/11/23

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ