Ο Σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης προτείνει SAMOS VIN DOUX με γαλατόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Άλλη μια κοινωνική δράση της ΣΑΕΚ – Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης  Σάμου (πρώην ΙΕΚ) συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα όπου σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος Τεχνικός

Ο  Σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης προτείνει SAMOS VIN DOUX με γαλατόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής

«Την τρίτη και τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς, το κρέας απαγορεύεται. Τώρα βγαίνουν στο τραπέζι τυριά, ζυμαρικά, πίτες, αυγά… Άλλο που δεν θέλαμε! Με ποια κρασιά θα συνοδεύσουμε τέτοια εκλεκτά εδέσματα;»

Με αυτήν την εισαγωγή στην «Καθημερινή», ο διακεκριμένος sommelier Άρης Σκλαβενίτης προτείνει κρασιά για την Κυριακή της Τυρινής, επιλέγοντας μεταξύ αυτών και το Samos Vin Doux, σε συνδυασμό με γαλατόπιτα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η γαλατόπιτα είναι μια ακόμη συνταγή που μπορεί να τη συναντήσουμε σε πολλές παραλλαγές, ανάλογα με τον τόπο που είμαστε. Ένα κοινό όλων τους είναι η ελαφριά, συνήθως γλυκιά αίσθηση, και η λιπαρότητα.»

Ο  Σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης προτείνει SAMOS VIN DOUX με γαλατόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής

Συνδυάζει δε αυτή τη γλυκιά αίσθηση με:

«Vin Doux, Μοσχάτο Άσπρο, Ε.Ο.Σ. Σάμου

Ένα γλυκό κρασί από την ποικιλία Μοσχάτο άσπρο από το νησί της Σάμου και τον Συνεταιρισμό του νησιού, με έντονα αρώματα γλυκών ανθέων, εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων. Θα ταιριάξει με τα γλυκά αρώματα της γαλατόπιτας.»

Ο  Σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης προτείνει SAMOS VIN DOUX με γαλατόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άρης Σκλαβενίτης έχει πτυχίο στην Οινολογία, είναι πιστοποιημένος Advanced Sommelier από Court of Master Sommeliers, κατέχει το Diploma της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων καθώς και το Wine & Sommelier Expert Course της Genius in Gastronomy. Έχει διακριθεί πανελληνίως ως ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος τα έτη 2016, 2019 & 2023 και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2026.

Ο  Σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης προτείνει SAMOS VIN DOUX με γαλατόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ