Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή στην Ικαρία

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή στην Ικαρία

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

«Αυτός ο τόπος διαθέτει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν δώσει στους κατοίκους της Ικαρίας την ελευθερία άποψης, τη γόνιμη σκέψη, το σεβασμό στην αλήθεια και εκείνη την απόλυτη αγάπη για τη νησιωτική γη των πατεράδων και των παππούδων τους…»

Αυτό τόνισε στο τέλος της πρώτης μέρας των επαφών που πραγματοποίησε στην Ικαρία, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης για το Βόρειο Αιγαίο, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η υποδοχή του κόσμου στον Άγιο Κήρυκο, όπου και μετέβη αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ίκαρος», υπήρξε θερμή. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα καταστήματα της περιοχής, αλλά και επισκέπτες στο νησί, εξέφρασαν στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη το στίγμα των θεμάτων που τους απασχολούν.

Στον Άγιο Κήρυκο, πραγματοποιήθηκαν επίσης μια σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων με εκπροσώπους των Αθλητικών Συλλόγων «ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ» και «ΠΡΑΜΝΟΣ», του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Κηρύκου, του Συλλόγου Φωκιανέικων.

Στην περιοχή των ιαματικών λουτρών στα Θέρμα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε μια γόνιμη συζήτηση με εκπροσώπους του Συλλόγου της περιοχής, όπου και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού και ιατρικού τουρισμού στην Ικαρία.

Στη συνέχεια, ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε τα πανέμορφα χωριά Μαγγανίτης, Ακαμάτρα, Στελί, Κοσοίκια, Πλαγιά και Χρυσόστομο. Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, κατοίκους και επισκέπτες των χωριών αυτών, είχαν στοιχεία της θετικής προσέγγισης που δείχνουν στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη οι Ικαριώτες, με απροσποίητα φιλόξενη διάθεση αλλά και στόχο να αλλάξουν προς το καλύτερο τις συνθήκες της ζωής τους.

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή στην Ικαρία

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Ενημερωτικές επαφές που έθεσαν επί τάπητος αιτήματα ουσίας είχε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας παραμονής του στην Ικαρία ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στον Εύδηλο, το Καραβόσταμο, τον Κάμπο, το Αυλάκι, το Γιαλισκάρι, τον Αρμενιστή και το Καρκινάγρι, στον Άγιο Πολύκαρπο και τις Ράχες όπου η ζωή κυλά αλλιώς, οι άνθρωποι με τους οποίους συναντήθηκε, μόνο αλήθειες είχαν να πουν, αλήθειες για τη «νησιωτικότητα», τις βιοτικές ανάγκες και τις υποδομές που απαιτούνται για να ζει καλά ένας κάτοικος νησιού.

«Η διαχείριση των κομβικών ζητημάτων που βελτιώνουν καθημερινά και επαρκώς τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των νησιών μας, είναι το βασικό μέλημα αλλά και το σημείο αιχμής της διοίκησης που στοχεύουμε να ασκήσουμε» επισήμανε ο Υπ. Περιφερειάρχης διατηρώντας τη βασική του θέση να μην μοιράζει υποσχέσεις αλλά να καταγράφει και να ιεραρχεί προβλήματα.

Από το Καραβόσταμο όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου και κατοίκους του χωριού, επισκέφθηκε στη συνέχεια το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και το Λιμενικό Σταθμό, περιηγήθηκε στα καταστήματα της περιοχής και συνομίλησε με επαγγελματίες αλλά και επισκέπτες και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Αθλητικού Συλλόγου «Ηρακλής» Ικαρίας.

«Η ενασχόληση με τον αθλητισμό δεν χτίζει μόνο το σώμα μας. Θωρακίζει την ψυχή μας και μας οδηγεί στην αγαστή συνεργασία, στη συνύπαρξη μέσα σε μια κοινωνική ομάδα, αλλά και στον συναγωνισμό, που αποτελεί κίνητρο αυτοβελτίωσης…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής.

Οι ενημερωτικές επαφές του Υπ. Περιφερειάρχη συνεχίστηκαν στον Κάμπο, το Αυλάκι, το χιλιοτραγουδισμένο Γιαλισκάρι, τον Αρμενιστή, το Καρκινάγρι και τον Άγιο Πολύκαρπο, όπου και συναντήθηκε με αντιπροσωπία του ιδιαιτέρως ενεργού Συλλόγου Μελισσοκόμων. Η δεύτερη ημέρα των επαφών του έκλεισε με τις ονομαστές Ράχες Ικαρίας, εκεί που όπως είπε χαρακτηριστικά «η στάση και άποψη για τη ζωή, ακολουθούν έναν ρυθμό, συμβατό με την αντίληψη για το τι μας αξίζει να ζούμε στα νησιά μας…»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή στην Ικαρία

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

«Ποιος μπορεί να φύγει από τη Νικαριά, χωρίς να έχει την αίσθηση πως, αυτός ο ξεχωριστός τόπος έχει πολλά ακόμη μυστικά ζωής να αποκαλύψει και οι άνθρωποί του, πολλές σκληρές αλήθειες να πουν…»

Με αυτή τη φράση αποχαιρέτισε τη «Δολίχη» για τους αρχαίους Έλληνες, την πανέμορφη Νικαριά, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης για το Β. Αιγαίο, Αλκιβιάδης Στεφανής, ολοκληρώνοντας μια σειρά σημαντικών ενημερωτικών επαφών και συζητήσεων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που αποτελεί μείζον ζήτημα για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο του Αγ. Κηρύκου συνομίλησε επί μακρόν με ιατρούς και νοσηλευτές, αποκομίζοντας προσωπική άποψη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Δεν έκρυψε επίσης το έντονο ενδιαφέρον του για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, ειδικότερα εκείνους που διαμένουν στο Γηροκομείο Ικαρίας. Συνεχάρη τους εργαζόμενους εκεί, διότι υπερβάλλουν εαυτόν στη φροντίδα των ηλικιωμένων, «με ιδιαίτερα ανθρώπινη προσέγγιση», όπως τόνισε.

Συναντήσεις και συνομιλίες είχε ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής με Αστυνομικούς, Λιμενικούς, τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στα θέματα που απασχολούν τον πολιτιστικό σύλλογο «Ιωάννης Μελάς», με Πυροσβέστες και Εθελοντές,  ενώ, στο Ειρηνοδικείο και την Πολεοδομία ζήτησε και ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα που υποβάλλονται από τους κατοίκους.

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή στην Ικαρία

«Τα Καριωτάκια είναι παιδιά με μια διαφορετική κουλτούρα που περιλαμβάνει το αδάμαστο σθένος να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους αλλά και μια έντονη, συγκινητική αγάπη για το νησί τους…» διαπίστωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγ. Κηρύκου, όπου συνομίλησε με τους καθηγητές αλλά και τους Συλλόγους Γονέων.

Η «Ικαριώτισσα» μπύρα, την οποία δοκίμασε  στις εγκαταστάσεις παρασκευής της, του φάνηκε «σπινθηροβόλα και ζωντανή» σαν το όνομά της και αυτό μεταξύ άλλων θεμάτων, που άπτονταν των διεθνών και πανελλαδικών εξελίξεων, σχολίασε κατά τη συνέντευξή του στο «Ράδιο Ικαρία», απαντώντας στις στοχευμένες ερωτήσεις του δημοσιογραφικού επιτελείου του σταθμού.

Η επίσκεψη του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στην Ικαρία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στον πανέμορφο «Φάρο», όπου συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων και κατοίκους.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ