Οι 5 πιο συχνοί ορθοπαιδικοί εργασιακοί τραυματισμοί

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Οι 5 πιο συχνοί ορθοπαιδικοί εργασιακοί τραυματισμοί

Είτε κάνουμε καθιστική εργασία είτε είμαστε πιο ευκίνητοι, πολλές φορές οι κακές συνήθειες ή κάποιο ατύχημα μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Ειδικά για τις καθιστικές δουλειές, ένας ορθοπαιδικός είναι απαραίτητος. Δεν είναι μικρή η λίστα παθήσεων και τραυματισμών που μπορεί να προκληθούν. Ας δούμε τα πιο συχνά προβλήματα που θα μας οδηγήσουν στον γιατρό:

Ενόχληση στην πλάτη

Με διαφορά η πιο συχνή πάθηση που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στην εργασία μας. Η κακή στάση του σώματος, η έλλειψη κίνησης και το αυξημένο σωματικό βάρος, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια θέματα στην μέση μας. Ένας πόνος στην πλάτη δυσκολεύει πολύ όλους τους τομείς της καθημερινότητας και πρέπει να αντιμετωπίζεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Ένας ορθοπαιδικός μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα και να μας προτείνει τους κατάλληλους τρόπους αντιμετώπισης.

Πόνος στον αυχένα

Οι αιτίες που τον προκαλούν είναι παρόμοιες με αυτές του πόνου στην πλάτη. Με διαφορά, ο πιο συχνός λόγος είναι η κακή στάση του σώματος. Τα αυχενικά προβλήματα μπορούν εύκολα να καταστρέψουν την καθημερινότητά μας, αφού μας ταλαιπωρούν αρκετά. Αν εργαζόμαστε με υπολογιστή, καλό είναι να τον διατηρούμε σε ένα ύψος που να μην αναγκάζει το κεφάλι μας να σκύβει διαρκώς, αλλά κατά προτίμηση να είναι στο ύψος των ματιών.

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Αυτό αφορά κυρίως όσους εργαζόμαστε μπροστά από έναν υπολογιστή, που θα πρέπει να έχουμε την προσοχή μας για τα πρώτα συμπτώματα του ΣΚΣ. Η διαρκής κάμψη και κούραση των καρπών στο πληκτρολόγιο είναι καταστροφική για την υγεία των καρπών μας. Το ΣΚΣ προκαλεί μουδιάσματα και αδυναμία στα δάχτυλα του χεριού, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την ανταπόκριση στις καθημερινές απαιτήσεις. Αν νιώσουμε τα συμπτώματα, η επίσκεψη σε έναν ορθοπαιδικό είναι αναγκαία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αν αφεθεί το ΣΚΣ χωρίς θεραπεία, μπορεί να μας οδηγήσει σε εγχείρηση.

Tennis elbow

Ο αγκώνας του τενίστα (Tennis elbow) προκαλείται πιο συχνά σε εργασιακό περιβάλλον παρά στα court του τένις. Πρόκειται ουσιαστικά για μια τενοντίτιδα στην περιοχή του αγκώνα η οποία είναι επίπονη και κουραστική. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, κάψιμο και ερεθισμό στην περιοχή του αγκώνα και συνήθως χειροτερεύουν όσο περνάει ο καιρός.

Πόνος στους ώμους

Η κακή στάση του σώματος και η λήψη βάρους είναι οι πιο συχνές αιτίες του συγκεκριμένου προβλήματος. Ο πόνος και η δυσκαμψία των ώμων κάνουν την δουλειά μας πιο δύσκολη. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, καλό είναι να γυμνάζουμε τους ώμους μας, ώστε να γίνουν όσο πιο ανθεκτικοί γίνεται.

Καταλήγοντας, ο εργασιακός μας χώρος ελλοχεύει και σημαντικούς κινδύνους, που δεν πρέπει να αμελήσουμε. Η σωματική υγεία είναι απαραίτητη και για την ψυχολογική. Καλό και η Google, αλλά συχνά μας πανικοβάλλει και διογκώνει τα προβλήματα στο μυαλό μας, όπως για παράδειγμα για έναν απλό πόνο στο γόνατο μπορεί να μας συμβουλεύει να κάνουμε αρθροπλαστική γόνατος. Ο ορθοπαιδικός μας είναι αυτός που πρέπει να επισκεφτούμε για τα προβλήματά μας και αυτός μόνο γνωρίζει την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ