Νίκος Στεφανής: «Θα συνεχιστούν κανονικά οι χημειοθεραπείες που γίνονται στο Νοσοκομείο Σάμου παρά την έλλειψη αντικαρκινικών σκευασμάτων»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Νίκος Στεφανής: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με προσοχή και ευθύνη

Θα συνεχιστούν κανονικά οι χημειοθεραπείες που γίνονται στο Νοσοκομείο Σάμου παρά την έλλειψη αντικαρκινικών σκευασμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως ανέφερε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείο Σάμου κ. Νίκος Στεφανής στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη.

Έκανε αναφορά στο χρονικό και το τι ακριβώς έχει συμβεί με τις χημειοθεραπείες. Ο κ. Νίκος Στεφανής χαρακτηριστικά είπε:

«Πρώτον να σας πω ότι οι χημειοθεραπείες θα συνεχιστούν. Δεύτερον στην Σάμο δεν λειτουργεί  ογκολογικό τμήμα, υπάρχει ένας πολύ καλός Στρατιωτικός ιατρός και επιστήμονας και τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Το τμήμα όπου επικεφαλής είναι ο γιατρός  κ. Τρικιλοίδης Νικόλαος, το ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου. Τα χρήματα για τα φάρμακα των ασθενών τα εξοικονομούσαμε από τον δικό μας προϋπολογισμό, δεν υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός για το τμήμα αυτό, γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοιο τμήμα στο Νοσοκομείο μας. Κόβουμε δηλαδή από κάπου για να εξυπηρετήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι λειτουργεί το σύστημα και δεν είναι αυτή δική μας επιλογή.

Το διάστημα που έχω αναλάβει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων που έρχονται και κάνουν θεραπείες. Το κλίμα που επικρατεί, ο χώρος που διαμορφώθηκε, όλες αυτές οι συνθήκες έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων αυτών των ανθρώπων. Εμπιστεύονται το Νοσοκομείο, τον υπεύθυνο ιατρό και το προσωπικό και έχουν αυξηθεί οι θεραπείες με αποτέλεσμα τα χρήματα που είχαμε προϋπολογίσει να μην υπάρχουν και λόγω Covid-19 οι ασθενείς να μην θέλουν να πάνε στην Αθήνα.

Οι ασθενείς που μετακινούνται στην Αθήνα να ξέρετε ότι το κόστος το αναλαμβάνει το κράτος μέσω ΕΟΠΠΥ. Φτάσαμε σ’ ένα σημείο που είναι γνωστό σε όλους, ότι οι προϋπολογισμοί έχουν κάποιες περικοπές, να φτάσουμε το μήνα Σεπτέμβριο και να μην έχουμε τα χρήματα που απαιτούνται. Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει αλλά για ένα μήνα δεν καταφέραμε να έχουμε τα χρήματα για τις ακριβές θεραπείες και ενημερώσαμε εγκαίρως τους ασθενείς να μεταβούν για μια τουλάχιστον φορά στην Αθήνα για να κάνουν τις θεραπείες τους σε νοσοκομεία που έχουν τα φάρμακα αυτά λόγω ότι έχουν ογκολογικά τμήματα κι έτσι έγινε.

Έχει γίνει πολύ φασαρία για το τίποτα, θεωρώ ότι κανένας μας κι εγώ προσωπικά δεν έχω κόψει ποτέ κανένα φάρμακο, αντίθετα έχω ενισχύσει όλη αυτή την προσπάθεια και ποτέ δεν έχουμε κόψει κάποιο ακριβό φάρμακο. Έχω μεγάλη ευαισθησία πάνω σ’ αυτό το θέμα, όποιος δεν έχει περάσει αυτόν τον Γολγοθά δεν μπορεί να πει τίποτα σ΄αυτούς τους ανθρώπους.

Συνεχίζονται οι θεραπείες, απλά δεν υπάρχουν κάποια φάρμακα που έχουμε έλλειψη και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να πάνε στην Αθήνα. Υπάρχουν φάρμακα και δεν σημαίνει ότι έχουμε διώξει όλον τον κόσμο. Θα έρθουν λοιπόν τα φάρμακα τον επόμενο μήνα και θα συνεχίσουν οι ασθενείς να κάνουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο Σάμου και ελπίζω ότι αυτό που βρήκα από τον προκάτοχό μου Διοικητή, θα το εφαρμόσει και ο επόμενος Διοικητής μετά από μένα.

Έχουμε προβλέψει στο οργανόγραμμα του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου να υπάρχει η ειδικότητα του παθολόγου – ογκολόγου και μετά την πιθανή αποχώρηση του κυρίου Τρικιλοίδη έχουμε έτοιμη τη λύση».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ