Μια ημέρα χωρίς καρκίνο του μαστού

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Με λαμπρότητα η Νέα Τρίτη στο Καρλόβασι

Με λαμπρότητα η Νέα Τρίτη στο Καρλόβασι

Τήν Τρίτη τοῦ Πάσχα (ἢ Νέα Τρίτη) 7 Μαΐου ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ἱερούργησε στήν αἲθουσα τοῦ πνευματικοῦ κέντρου τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Κοιμήσεως τῆς

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Μια ημέρα χωρίς καρκίνο του μαστού

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εσπερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα βράδυ (18/07) στο αίθριο του κτιρίου Ιστορικού Αρχείου Σάμου.

Την πρωτοβουλία εκστρατείας ενημέρωσης ανέλαβαν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία μετά από πρωτοβουλία – πρόσκληση του  Περιφερειακού Τμήματος  Σάμου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με την υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Μια ημέρα χωρίς καρκίνο του μαστού

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Κατσούλης Ιωάννης και ο ψυχίατρος Μιχαηλίδης Ισαάκ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, η νοσηλεύτρια  του περιφερειακού τμήματος Σάμου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  κ. Μυλωνά Αναστασία και η πρόεδρος  του περιφερειακού τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σάμου κ. Σίδερη Βασιλική.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου κ. Κολλάρος Γεώργιος.

Η επαγγελματίας υγείας κ. Χατζημανώλη Αγγελική αναφέρθηκε με ένα συγκλονιστικό  λόγο στην προσωπική της εμπειρία όσον αφορά την πρόσφατη  μάχη της με τον καρκίνο του μαστού, ενώ περιέγραψε με γλαφυρότητα τα συναισθήματά της  από την στιγμή της διάγνωσης, έως  και το επώδυνο διάστημα που επακολούθησε μέχρι  την ολοκλήρωση της θεραπείας της νόσου.

Μια ημέρα χωρίς καρκίνο του μαστού

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να επισημανθεί η σπουδαιότητα της έγκαιρης πρόληψης – διάγνωσης, αφού όταν εντοπιστεί σε πρώϊμα στάδια ο καρκίνος του μαστού είναι πλήρως ιάσιμος.

Να σημειωθεί ότι μία στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσει με καρκίνο του μαστού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γυναικολόγος κ. Κατσούλης, κι αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη όλες οι γυναίκες άνω των 40 ετών να προβαίνουν κάθε χρόνο σε μαστογραφία, ενώ οι νεότερες ηλικίες ανά δύο χρόνια στην συγκεκριμένη εξέταση.

Η δυσκολία έγκειται στο να πάμε στο γιατρό και να αντιμετωπίσουμε όλα τα στάδια ίασης.

Αυτό που χρειάζεται είναι δύναμη και εξάλειψη του φόβου (φυσικό φαινόμενο) σε όλους τους ανθρώπους στο άκουσμα της λέξης  καρκίνος.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι καρκίνοι δεν οδηγούν απαραίτητα  στο θάνατο και να εμπιστευτούμε  την εξέλιξη της επιστήμης, ανέφερε με την σειρά του  ο Ψυχίατρος κ. Μιχαηλίδης θέλοντας να επισημάνει την σημαντικότητα της ψυχικής ενδυνάμωσης και της απόφασης έγκαιρης επίσκεψης στο γιατρό.

«Ο Επίκουρος είπε ότι όλα τα δεινά του ανθρώπου ξεκινούν από τον φόβο του θανάτου»

Οδηγίες δόθηκαν στις παρευρισκόμενες  γυναίκες  για σωστές μεθόδους αυτοψηλάφησης μαστού, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε η δυνατότητα καθορισμένου ραντεβού για δωρεάν μαστογραφία από την κινητή μονάδα, που θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στο νησί μας και θα εξυπηρετεί γυναίκες στις Δημοτικές ενότητες του νησιού μας..

Μια ημέρα χωρίς καρκίνο του μαστού

Σήμερα 19/07/22 ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου στις 19.30, ενώ την Τετάρτη 20/07/22 στην Αίθουσα Δημαρχείου Καρλοβάσου.

Για πληροφορίες και  διάθεση ραντεβού στο  Κ.Ε.Π. Υγείας – τηλ  22733 53451

Έως την  Παρασκευή 22/07/22 ώρες 10.00-13.00

Πρέπει να πιστέψουμε ότι η πρόληψη σώζει.

Αλεξάνδρα Χαροχέρη

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ