Μετονομάσθηκε το Στάδιο Σάμου σε Δημοτικό Στάδιο Σάμου «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΛΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Μετονομάσθηκε το Στάδιο Σάμου σε Δημοτικό Στάδιο Σάμου «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΛΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γεωργίου Στάντζου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Κολλάρου, της συζύγου, μελών της οικογενείας του Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου, αλλά και αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Σταδίου Σάμου σε Δημοτικό Στάδιο Σάμου «Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου». Η ατμόσφαιρα βουβή και φανερά συγκινησιακή.

Το λόγο έλαβε ο κ. Γεώργιος Κολλάρος (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου), όπου διάβασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Η είδηση του θανάτου ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό, στο στίβο και στο σωματείο της Αναγέννησης του οποίου υπήρξε και συνιδρυτής, του Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου σκόρπισε ανείπωτη θλίψη στην κοινωνία της Σάμου. Απόψε εισηγούμαι ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να λάβουμε την απόφαση για την ονοματοδοσία του δημοτικού μας σταδίου σε «Δημοτικό Στάδιο Σάμου Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου» τιμώντας την μνήμη του και αναγνωρίζοντας την μακροχρόνια προσφορά του και τη συμβολή του στον αθλητισμό, στα παιδιά και στην τοπική μας κοινωνία.

Μετονομάσθηκε το Στάδιο Σάμου σε Δημοτικό Στάδιο Σάμου «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΛΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Ο Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου δικαιώθηκε εν ζωή από τους συμπολίτες του και τιμήθηκε για την αδιάκοπη προσφορά του στον τοπικό αθλητισμό. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Βαλαγιώργης υπήρξε επί δεκαετίες ακούραστος εργάτης του κλασικού αθλητισμού, το ενδιαφέρον του για το εν λόγω στάδιο ήταν συνεχές και επίμονο, ήταν το δεύτερο σπίτι του. Η αγάπη και η αφοσίωσή του στον στίβο ήταν αυτή που ενέπνευσε και ανέδειξε αθλητές και σημερινούς προπονητές.

Μετονομάσθηκε το Στάδιο Σάμου σε Δημοτικό Στάδιο Σάμου «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΛΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος και αγαπητού σε όλους μας Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου σας ζητώ όπως αποφασίσει το σώμα θετικά για την ονοματοδοσία του δημοτικού μας σταδίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας υπόψη:

  1. Τη παραπάνω εισήγηση.
  2. Το άρθρο 75 του Ν.3463/2006 και 94 του Ν.3852/2010.
  3. Τις διατάξεις των άρθρων 65,67 και 69 και ν. 3852/2010 όπως τροποποιηθήκαν και ισχύουν με τις διατάξεις του ν. 4555/2018.

Και έπειτα από διαλογική συζήτηση όπως αυτή καταγράφετε στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά .

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ομόφωνα

Εγκρίνει την ονοματοδοσία του δημοτικού σταδίου πόλεως Σάμου, σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΑΜΟΥ «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΛΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» αποδίδοντας του τη δέουσα τιμή και προφορά του στον Σαμιακό αθλητισμό.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 105/2023.

Μετονομάσθηκε το Στάδιο Σάμου σε Δημοτικό Στάδιο Σάμου «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΛΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος, όπου φανερά συγκινημένος είπε:

«Σήμερα έχουμε συγκεντρωθεί εδώ για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο.  Έναν άνθρωπο που δεν άφησε μόνο ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ως παράγοντας του αθλητισμού. Ο Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου δεν ήταν ποτέ παράγοντας. Ήταν ένας άνθρωπος αφιερωμένος στα νιάτα. Στα νιάτα που όλους, μας μεγάλωσε και διαπαιδαγώγησε και στα ζητήματα ηθικής και κανόνων όχι μόνο μέσα στα γήπεδα, αλλά και εκτός αυτών. Είναι κομμάτι της κοινωνικοποίησης και της δικής μας, αλλά και της δικής μου. Ένας άνθρωπος που μας πηγαινοέφερνε με το μικρό του αυτοκίνητο στα γήπεδα της Σάμου. Τέτοιοι άνθρωποι δεν ξαναπερνούν. Εμμανουήλ Βαλαγεωργίου αιωνία η μνήμη σου».

Ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Ιωάννης Χατζηνικολάου ανέγνωσε το χαιρετισμό που έστειλε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα.

Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής όπου πλέον το Δημοτικό Στάδιο Σάμου, μετονομάζεται σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΛΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ