Μανώλης Κιάσσος: «Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Ανανεώθηκε για ένα έτος η θητεία των επτά Αντιδημάρχων στο  Δήμο Ανατολικής Σάμου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου, εκτός από τα θέματα της καθημερινότητας, ακούστηκαν σημαντικά πράγματα για τον τομέα της υγείας. Σχετικά  με το θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο ιατρός και αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, κ. Εμμ. Κιάσσος.

Ο κ. Κιάσσος στο πρόσφατο Δ.Σ αναφέρθηκε στην κατάσταση, που επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, κρούοντας το καμπανάκι για το τι πρέπει να γίνει, από δω και πέρα, στον χώρο της υγείας στο νησί.

«Ήθελα να ενημερώσω το Δ.Σ. σε τι κατάσταση βρίσκονται τα θέματα υγείας του δήμου μας και κατ’ επέκταση του νησιού, γιατί το νοσοκομείο δεν ανήκει στον δήμο Αν. Σάμου, ανήκει στο νησί. Η κατάσταση δεν είναι ότι καλύτερο όσον αφορά το νοσοκομείο, πάσχει από έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υπολείπεται τεχνολογικά από αντικατάσταση παλαιού τεχνολογικού εξοπλισμού, ιατροτεχνολογικού, παραδείγματος χάριν το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια με τον κλιματισμό του χειρουργείου. Δεν είναι δυνατόν να χειρουργούμε τους θερινούς μήνες με 25 και 27 βαθμούς.

Είναι προβλήματα σημαντικά, υλικές ζημιές και τα τμήματα το ένα μετά το άλλο υποστελεχώνονται, αναφέρω το δικό μου τμήμα το ορθοπεδικό, εδώ και ενάμιση χρόνο κρούω τον κώδωνα του κινδύνου επανειλημμένα με έγγραφα να προχωρήσει και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσει σε προκήρυξη οργανικών θέσεων, γιατί οι οργανικές θέσεις έχουν άλλη προτεραιότητα σε σχέση με των επικουρικών».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κιάσσος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, σε λίγους μήνες, να υπάρχει ένας γιατρός μόνο στην ορθοπεδική και δεν είναι μόνο το ορθοπεδικό τμήμα, είναι το χειρουργικό τμήμα, τα εξωτερικά και γενικά όλα τα τμήματα.

Αυτό που τονίζει, είναι ότι πρέπει να χρηματοδοτηθεί το ίδρυμα και επίσης να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις γιατρών. Η νέα διοικήτρια ήρθε σε επαφή με όλα τα τμήματα, συγκέντρωσε τα προβλήματα, το προχώρησε αλλά όπως είπε ο κ. Κιάσσος μάλλον δεν έχει εισακουστεί στο υπουργείο. Ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 15 θέσεις, η κ. Διοικήτρια πήρε την άδεια να προκηρύξει μόνο 5 θέσεις για το νοσοκομείο.

Ο κ. Κιάσσος εξήγησε ότι γίνονται περικοπές ακόμα και σε φαρμακοτεχνικό υλικό, δημιουργώντας πρακτικά θέματα, πέρα από τις ελλείψεις στο προσωπικό του νοσοκομείου, καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία του ιδρύματος. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία.

Ένα τεράστιο λάθος, όπως επισήμανε ο κ. Κιάσσος, ήταν η αφαίρεση της Σάμου από τα άγονα νησιά, χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο νόμος, με αποτέλεσμα να μην έρχονται ιατροί.

Φανερά αγανακτισμένος, ο κ. Κιάσσος, προσθέτει ότι, «…όσο και φιλότιμες να είναι οι προσπάθειες της διοικήτριας, από τη στιγμή που δεν την ακούει η κεντρική ηγεσία και το κράτος, είναι άχρηστο».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ