Μανώλης Κάρλας: Τα μεγάλα διλήμματα της επόμενης κάλπης και της επόμενης μέρας

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Μανώλης Κάρλας: Τα μεγάλα διλήμματα της επόμενης κάλπης και της επόμενης μέρας

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 υπάρχει ένας και μόνος τρόπος να ηττηθεί η Δεξιά  ή, αν είναι πια αργά γι’ αυτό, να αλλάξουν οι συσχετισμοί  που διαμόρφωσε η κάλπη της 25ης Μαΐου 20023:

Να αμφισβητηθεί το σύνθημα τους ότι αυτοί και μόνο αυτοί έχουν πρόγραμμα και μπορούν να κυβερνήσουν τον τόπο μας, ανεξάρτητα από τα σκάνδαλα (υποκλοπές…),τα εγκλήματα (τραγωδία των Τεμπών… ),τις παρανομίες(απ’ ευθείας αναθέσεις… ) και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων , του κοινωνικού κράτους , του Εθνικού Συστήματος Υγείας , τη φοβερή έμμεση φορολογία , την ασυδοσία των Εταιρειών ενέργειας και καυσίμων και των ξένων  funds που λυμαίνονται, ανεξέλεγκτα, τα κόκκινα δάνεια και  τις περιουσίες των Ελλήνων.

Αυτό είναι το βασικό τους σύνθημα  εν όψει των προσεχών εκλογών που πρέπει και μπορεί  να καταρριφθεί.

Και βέβαια παράλληλα πρέπει  να αναλυθεί και να αποκαλυφθεί, πάση δυνάμει, στο λαό η ουσία και ο στόχος του προγράμματος τους.

Είναι μπροστά μας :

– Αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις όπως τις  προανήγγειλε το βράδυ της Κυριακής 21ης Μαΐου 2023 ο κ. Μητσοτάκης.

-Αλλαγή του Συντάγματος όπως την  προανήγγειλε, με πλήρη αλαζονεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης;.

Όλοι πια ξέρουμε  προς  ποια κατεύθυνση κινούνται όλες αυτές οι αλλαγές.

Ο δρόμος τους είναι ένας: Ιδιωτικοποίηση παντού:

Στην υγεία , στην παιδεία , στην κοινωνική ασφάλιση, ακόμα και στο νερό.

Τα πάντα προς πώληση, απόλυτη και πλήρης θεοποίηση του κέρδους ..

Επιπρόσθετα η προκλητική αξιοποίηση-λεηλασία χωρίς κανέναν έλεγχο και κανέναν ενδοιασμό των 70 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ των κοινοτικών πόρων και του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος, κυρίως,  των ολίγων και οικονομικά ισχυρών.

Είναι δυνατόν να τους δοθεί λευκή επιταγή;

Αν η Ν.Δ. των 158 βουλευτών μοίραζε  μέχρι χθες, χωρίς κανόνες,  όλους τους πόρους του Ελληνικού Δημοσίου  σε μετρημένες στα δάχτυλα επιχειρήσεις και σε ευάριθμους  ομόδοξους  επιχειρηματικούς ομίλους, αν με απύθμενο θράσος παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος ,  στην αυριανή της πιθανή παντοδυναμία θα αποδομήσει περαιτέρω   τα εργασιακά  δικαιώματα, θα εξαθλιώσει την κοινωνία με την ακρίβεια και την συρρίκνωση των εισοδημάτων ,θα χαθούν με τις χιλιάδες των πλειστηριασμών της επόμενης μέρας  χωρίς καμμιά προστασία οι περιουσίες των αδύναμων  πολιτών, περνώντας στα χέρια των funds, με την  κρατική διαφθορά που ήδη αισθάνεται ότι έχει ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα των εκλογών  να συνεχίζεται αδιατάρακτη.

Αυτά είναι τα αμείλικτα και κρίσιμα  διλήμματα της επόμενης κάλπης και της επόμενης μέρας που  αφορούν ευθέως  τα απαράγραπτα και  θεμελιώδη  δικαιώματα  και τα συμφέροντα της κοινωνίας του τόπου μας.

Μπροστά σ’ αυτές τις  εξελίξεις πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την αποτροπή και την ανατροπή τους.

Αποτελεί ζήτημα ζωής για την ελληνική κοινωνία.

Στον αντίποδα το δικό μας κυβερνητικό πρόγραμμα οραματικό, ιεραρχημένο, ρεαλιστικό, πλήρως κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο,  δίνει αξιόπιστες απαντήσεις και βιώσιμες  λύσεις  στα πολλά, μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της χώρας, αναπτυξιακή προοπτική  με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δημιουργική πνοή  και δυναμικό στήριγμα στο παρόν και στο μέλλον του τόπου μας.

Το πρόγραμμα μας είναι η δύναμη  μας, που μπορεί και  πρέπει να αντιπαραταχθεί, σαν μια ισχυρή εναλλακτική κυβερνητική πολιτική ολκής, απέναντι στην  απειλητική για τα λαϊκά συμφέροντα  νέα TINA ( There Is No Alternative=δεν υπάρχει άλλη πρόταση) της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτές τις κρίσιμες  ώρες χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση και  συσπείρωση όλων των προοδευτικών ανθρώπων στη χώρα μας γύρω από το προγραμματικό μας όραμα για ένα καλύτερο αύριο .

Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε όλοι μαζί πάντα με σεβασμό και σεμνότητα μπροστά στις  επιλογές του Λαού μας:

Την υγεία , εξασφαλίζοντας και στηρίζοντας με επαρκή χρηματοδότηση, υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Την Παιδεία, με αύξηση των δαπανών στο 5% του ΑΕΠ και ενίσχυση των Δημόσιων Πανεπιστημίων και σχολείων.

Τα εργασιακά δικαιώματα, με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Το κοινωνικό κράτος, με ουσιαστική οικονομική στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Το περιβάλλον, με πολιτικές  ανάσχεσης της κλιματικής κρίσης.

Τον πολιτισμό, με στήριξη των ιδεολογικών και καλλιτεχνικών ρευμάτων και  σεβασμό στην παράδοση

για καλύτερες μέρες στα νησιά μας και στην πατρίδα μας, για μια δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους.

Αυτό που απαιτείται είναι μια δημοκρατική πανστρατιά για να ενισχύσουμε τον ριζοσπαστικό και προοδευτικό χώρο έναντι μιας ηγεμονικής  δεξιάς που αν δεν αποτραπεί στην κάλπη της 25ης Ιουνίου 2023  θα είναι και ανεξέλεγκτη και εκδικητική.

Όλοι οι  προοδευτικοί πολίτες, ψηφοφόροι όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, που δεν θέλουν να παραδοθεί η λαϊκή εντολή σε έναν πρωθυπουργό ηγεμόνα, που δεν θέλουν επέλαση και λεηλασία στις δημοκρατικές κατακτήσεις και στα κοινωνικά δικαιώματα, ακόμα και στα συνταγματικά κατοχυρωμένα, οφείλουν να συμβάλλουν με τη ψήφο τους ώστε να υψωθεί ισχυρό ανάχωμα στην όποια πιθανότητα μιας παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης διακυβέρνησης.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων που τα προβλήματα της ακρίβειας, της υγειονομικής περίθαλψης, του καταστροφικού και φονικού σεισμού, των συγκοινωνιών και της δημογραφικής συρρίκνωσης σφραγίζουν αρνητικά την καθημερινότητά μας σας καλούμε σε πάνδημη και αγωνιστική συμπόρευση για να κερδίσουμε  όλα αυτά που δικαιούμαστε και που οι σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ν. Δ. μας τα στερούν  στο όνομα της ελεύθερης  αγοράς και του κόστους -οφέλους.

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Υποψήφιος βουλευτής Νομού Σάμου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ