Μάνος Λογοθέτης: «Με το κλείσιμο του ΚΥΤ, κλείνει μία ολόκληρη σελίδα της ιστορίας, γυρνάμε μια καινούργια σελίδα»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Συνελήφθη ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη τη Μ. Δευτέρα (29/04) στη Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

Μάνος Λογοθέτης: Έδωσε πολλές απαντήσεις, μέσα από διάλογο με «φίλους του» στο Facebook

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο και στο παλιό ΚΥΤ Σάμου.

«Είναι μία μέρα ιδιαίτερη, πολύ ξεχωριστή, ιστορική, τα συναισθήματα είναι περίεργα, κλείνει μία ολόκληρη σελίδα της ιστορίας, γυρνάμε μια καινούργια σελίδα. Το ΚΥΤ αυτό είχε προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των άθλιων συνθηκών, της έκτασής του, της αδυναμίας του να υποστηρίξει τους ανθρώπους τους οποίους καλείται να υποστηρίξει, αλλά και παράλληλα με τη μοναδικότητα του ότι βρισκόταν μέσα σε μία πόλη, στην πρωτεύουσα ενός νησιού με όλες αυτές τις επιπτώσεις. Δε θα ξεχάσουμε, γιατί εδώ ζούσαμε και εδώ ζούμε, όλες εκείνες τις εικόνες των ανθρώπων να περιφέρονται στο λιμάνι, στην πλατεία, κατά δεκάδες, κατά εικοσάδες, τους Σαμιώτες να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.

Στιγμές έντασης με πυρκαγιές, στιγμές με εκδηλώσεις άσχημες, με πορείες με διαμαρτυρίες, με ΜΑΤ. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Συνεχίζουμε βέβαια, η άλλη μέρα θα ξημερώσει 100%, όταν θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε και όλη αυτή την παραγκούπολη,  ώστε να αποδοθεί η έκταση πίσω στους ιδιοκτήτες και εν συνεχεία να αδειάσουμε και την εγκατάσταση και να δούμε τι θα την κάνει η Σάμος».

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, καθαρισμός του χώρου, απομάκρυνση φερτών υλικών, μυοκτονία, ώστε να παραδοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου όπως έχει προγραμματιστεί. Ενώ θα υπάρχει και περιφρούρηση του ΚΥΤ, ώστε να μην επιστρέψει κάποιος να μείνει. Τη συγκεκριμένη μεταφορά, η οποία ολοκληρώθηκε, την υλοποιεί μία ΜΚΟ, η οποία είναι πολύτιμος συνεργάτης του Υπουργείου και στη Σάμο και στη Λέσβο, όπως εξήγησε ο κ. Λογοθέτης.

Μάνος Λογοθέτης: «Με το κλείσιμο του ΚΥΤ, κλείνει μία ολόκληρη σελίδα της ιστορίας, γυρνάμε μια καινούργια σελίδα»

«Συνεργαζόμαστε με όποιον προτίθεται να συνεργαστεί μαζί μας, αλλά με το συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο εμείς περιγράφουμε, δηλαδή ζητάμε από όλες να μας καταθέσουν μία αίτηση εγγραφής στο μητρώο, οικονομικά στοιχεία και αναλυτικά στοιχεία του προσωπικού που απασχολούν».

«Ο Πρωθυπουργός θα έρθει να αποδώσει τον χώρο πίσω στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια». Θα γίνει η αγορά του χώρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ οι οικίσκοι θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε φορείς ή συλλόγους. Επίσης διευκρινίστηκε ότι και στον σεισμό δόθηκαν καινούργιοι οικίσκοι από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Αν. Σάμου για την κάλυψη αναγκών σεισμοπαθών πολιτών.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ