Μάνος Βαλής: «Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που το νησί βλέπει τον τουρισμό σαν κάτι ενιαίο»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Άλλη μια κοινωνική δράση της ΣΑΕΚ – Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης  Σάμου (πρώην ΙΕΚ) συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα όπου σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος Τεχνικός

Mάνος Βαλής: «Οι δυνατότητες της Ελλάδος αλλά και της Σάμου στον τουρισμό είναι τεράστιες»

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Σάμου κ. Μάνος Βαλής με αφορμή τη σύσκεψη που συγκάλεσε στις 10 Ιανουαρίου η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σάμου για τη δρομολόγηση δράσεων και στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό σε συνεργασία με τον α΄και β΄βαθμό αυτοδιοίκησης και φορείς του νησιού.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης, ο αρμόδιος για θέματα Τουρισμού Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καλτάκης, οι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου και Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Κυριαζής και τουριστικοί πράκτορες του νησιού.

«Το πρώτο βασικό της συνάντησης αυτής, ήταν ότι τουριστικά η Σάμος αντιμετωπίζεται σαν ένα ενιαίο νησί. Δεν είναι δύο διαφορετικά προϊόντα. Οτιδήποτε γίνεται, πρέπει να γίνεται συνολικά για όλη τη Σάμο» είπε ο κ. Βαλής και υπογράμμισε ότι η Ένωση Ξενοδόχων έθεσε το ζήτημα των ενεργειών που πρέπει να γίνουν άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν σε 3 μήνες. Σημείωσε ότι οι προβλέψεις είναι πολύ καλές για φέτος γιατί οι προκρατήσεις είναι περισσότερες από πέρυσι και θα αυξηθεί σημαντικά η επισκεψιμότητα από την Τουρκία χάρη στο καθεστώς εβδομαδιαίας βίζας που έχει υπογραφεί, εκτιμώντας ότι μπορεί να είναι διπλάσιος ο αριθμός των επισκεπτών ή και ακόμη περισσότεροι.

Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα με κύριο την καθυστέρηση που έχουν οι Τούρκοι επισκέπτες στην είσοδό τους στα λιμάνια της Σάμου που πολλές φορές υπερβαίνει την μία ή και μιάμιση ώρα μέσα σε δύσκολες συνθήκες ζέστης.

«Είναι θέμα υποδομής και θέμα περισσότερων αστυνομικών. Πρέπει σ` αυτή τη φάση να βρούμε πώς να κάνουμε καλύτερες υποδομές ώστε να μπορούμε να ολοκληρώνουμε αυτή τη διαδικασία πιο γρήγορα» είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα των περισσότερων αστυνομικών το συζήτησε και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Μάνο Λογοθέτη.

Μάνος Βαλής: «Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που το νησί βλέπει τον τουρισμό σαν κάτι ενιαίο»

«Συζητήσαμε επίσης στρατηγικά τι πρέπει να γίνει άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα για την νέα τουριστική σεζόν. Σε διάφορες συναντήσεις που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια ενώ υπήρχε καλή διάθεση, στο τέλος δεν γινότανε τίποτε γιατί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στην καθυστέρηση να συνεννοηθούν οι διάφοροι φορείς, δεν είχαμε αποτέλεσμα. Η πρότασή μου που έγινε δεκτή είναι να φτιαχτεί μια μικρή ομάδα 4-5 ατόμων από τους δύο δήμους, την Ένωση Ξενοδόχων και την Αντιπεριφέρεια ώστε να μπορέσουμε να συντονίζουμε γρήγορα και να παίρνουμε αποφάσεις και να προχωράει πιο γρήγορα» είπε ο κ. Βαλής.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το να βρεθεί μια εταιρία που θα αναλάβει το μάρκετινγκ του νησιού.

«Καταλαβαίνετε τι δύναμη έχει το ίντερνετ, τι δύναμη έχουν τα social media, ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια σωστή διαφημιστική καμπάνια να προωθήσουμε το προϊόν μας» σημείωσε εκτιμώντας ότι μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών αν υπάρξει μια επιτυχημένη καμπάνια ενώ ανέφερε  ότι η Ένωση Ξενοδόχων έχει ήδη κάνει έρευνα αγοράς για τέτοιου είδους εταιρείες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταφορών ο κ. Βαλής επανέλαβε ότι τα εισιτήρια είναι ακριβά και είναι δύσκολο να βρεις εισιτήρια τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που επιβαρύνει οικονομικά του επισκέπτες. «Είπαμε ότι θα γίνουν συναντήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες που πετάνε στη Σάμο ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια συν-διαφήμιση και να τους πιέσουμε να βάλουνε μεγαλύτερα αεροπλάνα και περισσότερες πτήσεις και παράλληλα να γίνουν και κάποιες συζητήσεις όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα δρομολόγια.

Μάνος Βαλής: «Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που το νησί βλέπει τον τουρισμό σαν κάτι ενιαίο»

Παράλληλα είπαμε να βρούμε μια εταιρεία ώστε να μας πει πώς μπορούμε να βρούμε στην Σάμο low cost αεροπορική εταιρεία που θα πουλάει μόνο εισιτήρια και όχι το πακέτο που πουλάνε οι tour operator μαζί με τη διαμονή και τη μεταφορά».

Σημείωσε ότι αυτές οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν από τώρα ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα για την επόμενη χρονιά.

Για το θέμα της κρουαζιέρας σημείωσε ότι φέτος θα έρθουν κάποια κρουαζιερόπλοια στη Σάμο και για το 2025 υπάρχει ενδιαφέρον να μπουν και επιπλέον.

«Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που το νησί βλέπει τον τουρισμό σαν κάτι ενιαίο και οποιαδήποτε κίνηση γίνεται, θα γίνεται ενιαία απ` όλους τους φορείς και όχι ο καθένας να κάνει κάτι που στην ουσία μπορεί να μην έχει νόημα και να πετιούνται λεφτά χωρίς λόγο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ανάγκη νέων ξενοδοχειακών υποδομών και θα πρέπει να γίνουν νέες επενδύσεις γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξουν τα νούμερα των επισκεπτών.

«Μέχρι σήμερα, το νησί πουλάει μόνο του. Είμαστε τυχεροί, έχουμε ένα πολύ όμορφο νησί, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους tour operator να φέρουνε κόσμο. Από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να τους δώσουμε τα ξενοδοχεία και τις υποδομές που χρειάζονται» είπε καταλήγοντας ο κ. Βαλής.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ