Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθοκάμπου : Άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου.

Δημήτρης Βολακάκης: «Αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στον Μαραθόκαμπο, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια»

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση  το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μαραθοκάμπου για τρίτη φορά και υπό την πίεση του Δήμου Δυτικής Σάμου για άμεση λήψη απόφασης για το ζήτημα της στέγασης του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου.

Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τον καταστροφικό σεισμό, και ακόμη ο Δήμος Δυτικής Σάμου που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την αποκατάσταση των κτιριακών ζημιών του Γυμνασίου, δεν έχει προχωρήσει καν στην ανάθεση της μελέτης. Είναι γνωστό σε όλους πως με το ρυθμό που λειτουργεί η δημοτική Αρχή και «χαϊδεύοντας τον κρατικό μηχανισμό», η διαδικασία των επισκευών θα καθυστερήσει πολύ.

Έτσι, η όποια προσπάθεια για προσωρινή λύση στέγασης του σχολείου συναντά τον προβληματισμό και τις επιφυλάξεις των γονιών και μαθητών που έρχονται αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση, αλλά και όλων των κατοίκων του χωριού. Για να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιούργησε με την πολιτική του ο Δήμος Δυτικής Σάμου, μετέφερε τις ευθύνες στο Τοπικό Συμβούλιο Μαραθοκάμπου, που ως γνωστόν ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός.

Στο Συμβούλιο της Τετάρτης ο Αντιδήμαρχος απαίτησε και πέτυχε τη λήψη απόφασης για την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου (5χ5), με 3 ψήφους υπέρ και δύο κατά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε της συνεδρίασης συνάντηση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και του Αντιδημάρχου με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου, οι οποίοι παρέδωσαν και εγγράφως τις αντιρρήσεις τους στην προτεινόμενη λύση, με το λογικό επιχείρημα πως με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται προβλήματα και στο Δημοτικό Σχολείο.

Σε εκείνο το σημείο ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε πως δεν θα παρθεί εκείνη τη στιγμή η απόφαση, παρά θα περιμένουν την επιτροπή από Αθήνα, την ΚΤΥΠ όπου και εκείνος με τη σειρά του θα μετέφερε την ευθύνη της επιλογής χώρου σε αυτούς.

Αφού ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε για την αναβολή της συζήτησης του θέματος ενώπιον των γονιών και παρευρισκόμενων και μετά από την επίμονη προτροπή του για την αποχώρηση των γονιών λόγω τήρησης των μέτρων για τον covid-19, οι γονείς εξήλθαν της αίθουσας. Πού να φανταστούν, όμως, πως στα επόμενα λεπτά το «άλλα λέμε και άλλα κάνουμε» θα γινόταν πράξη μπροστά στα μάτια τους.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση Μαραθοκάμπου καταγγέλλει την ανάρμοστη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου και του Προέδρου που χρησιμοποίησαν για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη απόφαση που τους είχε χρεώσει ο Δήμος Δυτικής Σάμου.

Παρά τις αντιδράσεις και το κάλεσμα των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης να εξεταστούν όλες οι προτάσεις των καθηγητών, γονιών και κατοίκων της περιοχής και περισσότερο η πρόταση για την τοποθέτηση των προκάτ στον φυσικό τους χώρο που είναι ο αύλειος χώρος του Γυμνασίου, η απάντηση ήταν αρνητική. Όλες οι προτάσεις κρίθηκαν απορριπτέες.

Η Δημοτική Αρχή με τις Τεχνικές Υπηρεσίες που διαθέτει να αναλάβουν την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου. Μέχρι τότε να δώσει λύση στο πρόβλημα με την εξεύρεση κτιρίων ή με την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών σε κατάλληλο χώρο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην ζωή των κατοίκων ή σε άλλες σχολικές μονάδες.

Μαραθόκαμπος,

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κατά τήν ὁλιγοήμερη παραμονή του στήν Ἀθήνα ἐπισκέφθηκε καί συναντήθηκε γιά θέματα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καί Κοινοῦ ἐνδιαφέροντος γιά τά νησιά

Περισσότερα »