Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Άλλη μια κοινωνική δράση της ΣΑΕΚ – Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης  Σάμου (πρώην ΙΕΚ) συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα όπου σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος Τεχνικός

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Οι φετινοί εορτασμοί για την Εθνική παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821, ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με την επίσημη δοξολογία που έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην πόλη της Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Σάμου, καθώς και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης. Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η κ. Σοφία Μαλάνου, εκπαιδευτικός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Σάμου.

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως στην πλατεία Πυθαγόρα και κατατέθηκαν στεφάνια από τους: Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μάνο Λογοθέτη ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Ελισσαίο Μαυρατζώτη, Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Πάρη Παπαγεωργίου, πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σάμου κ. Βαγγέλη Καπλαντζή, εκ μέρους του κόμματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Γιάννη Βέττα, Ταξίαρχο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Διευθυντής της ΔΑ κ. Δημήτριος Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου Αντιπλοίρχος (ΛΣ) κ. Δημήτριος Τσινιάς, ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου Αντιπύραρχος κ. Γιώργος Μιαούλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ταξίαρχος ε.α κ. Δημήτριος Πανταζής, εκ μέρους του Συλλόφου Εφέδρων Αξιωματικών ο κ. Φιλοκτήτης Σκορδέλης, από την IRA Σάμου ο πρόεδρος κ. Γιώργος Αβραμίδης, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΕΕΣ κ. Μιχάλης Καραβασίλης, συνοδευόμενος από τρείς εθελόντριες του ΕΕΣ και τέλος εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Σάμου ο κ. Δημήτρης Κυριαζής.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Μάνου Λογοθέτη, η επιβλητική παρέλαση σχολείων, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων.

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Μετά το πέρας της παρέλασης, έκαναν δηλώσεις ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος, ο Γ.Γ. Δημόσιας Ταξής κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου.

Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος:

«Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα και ιδιαίτερα και η Σάμος. Εμείς γιορτάζουμε σήμερα ακόμα μια φορά, γιατί από σήμερα αρχίζουν οι εκδηλώσεις μας για τα 200 χρόνια της μεγάλης αυτής επετείου «Ο Χριστός Σάμον έσωσε την 6η Αυγούστου 1824, και ως εκ τούτου είναι για εμάς ορόσημο η σημερινή γιορτή μαζί με όλους τους Έλληνες  για του «Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Χρόνια Πολλά και του χρόνου».

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μάνος Λογοθέτης:

«Μεγάλη χαρά και τιμή σήμερα να εκπροσωπώ την Ελληνική Κυβέρνηση στο ένδοξο νησί της Σάμου, που τυγχάνει να είναι και η πατρίδα μου. Διπλή η χαρά. Σε μέρες δύσκολες, σε μέρες όμως που μας θυμίζουν ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και όταν είμαστε ενωμένοι, η εθνική παλιγγενεσία πετυχαίνει. Ακούσαμε στον πανηγυρικό λόγο, όπου έγινε αναφορά στη διχόνοια και νομίζω ότι η διχόνοια πρέπει να εκλείπει. Ομόνοια, χαρά και τιμή στους ήρωες».

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης:

«Μεγάλη μέρα σήμερα. Οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν μία από τις σημαντικότερες γιορτές, εδώ στη Σάμο ειδικά, η γιορτή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, γειτνιάζουμε με τους «άσπονδους φίλους» και νομίζω ότι το φρόνημα του λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικά, εγγυώνται την ακεραιότητα της πατρίδας μας».

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης:

«Χρόνια Πολλά. Χρέος μας είναι να κρατήσουμε αυτήν την ιστορική μέρα ζωντανή στις μνήμες, τις αξίες, την πίστη μας και στη θρησκεία μας. Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Σαμιώτες».

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σάμο

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου:

«Χρόνια Πολλά σε όλη την Ελλάδα. Γιορτάζουμε μια διπλή γιορτή, θρησκευτική και εθνική. Υγεία σε όλους και να είμαστε όλοι πάντα καλά».

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ (Νο1), ΕΔΩ (Νο2), ΕΔΩ (Νο3) και συγκεντρωτικά ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ