Κρέμα Μπαβαρουάζ από τη Ρένα Κώστογλου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Με λαμπρότητα η Νέα Τρίτη στο Καρλόβασι

Με λαμπρότητα η Νέα Τρίτη στο Καρλόβασι

Τήν Τρίτη τοῦ Πάσχα (ἢ Νέα Τρίτη) 7 Μαΐου ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Ἱερούργησε στήν αἲθουσα τοῦ πνευματικοῦ κέντρου τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Κοιμήσεως τῆς

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Κρέμα Μπαβαρουάζ από τη Ρένα Κώστογλου

Κλασικό γαλλικό επιδόρπιο που ονομάζεται και κρέμα Βαυαρίας(Bavarian creme). Έχει βελούδινη υφή και συνήθως αποτελείται από κάποια γεύση, όπως φράουλα για παράδειγμα, σαντιγί και ζελατίνη.

Για να διευκρινίσουμε  αν ρωτήσετε ένα καλό ζαχαροπλάστη θα σας πει 2 τρόπους να φτιάξετε Μπαβαρουάζ.. Τον πρώτο τον αναφέραμε ήδη (πολτό φρούτων-ζελατίνη- σαντιγί).Με βάση την συνταγή που θα σας δώσουμε παρακάτω μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποικιλία Μπαβαρουάζ, κάθε φορά με διαφορετικά φρούτα αλλάζοντας τον πουρέ του φρούτου στο μείγμα σας.

Ο δεύτερος τρόπος και πιο δύσκολος για να φτιάξετε κρέμα μπαβαρουάζ είναι με βάση την κρέμ αγκλαίζ( κρέμ αγκλαίζ-ζελατίνη-σαντιγί). Εν ευθέτω χρόνω θα δημοσιεύσω και αυτή την συνταγή την οποία μου εμπιστεύθηκε ένας πολύ καλός Σέφ,φίλος και παλιός μου συνεργάτης ..

Κρέμα Μπαβαρουάζ από τη Ρένα Κώστογλου ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

900 γρ πουρέ φράουλας ( φρέσκια η κατεψυγμένη)

180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ λικέρ φράουλα

54 γρ φύλλα ζελατίνας(11 φύλλα)

700 γρ σαντιγί( χτυπήστε 550 κρέμα γάλακτος+100 γρ άχνη + μια βανίλια)

EKTΕΛΕΣΗ

Βάλτε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μουλιάσουν και να μαλακώσουν καλά. Τοποθετήστε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μπαίν μαρί μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 80-85 βαθμούς(παστερίωση).

Προσθέστε το λικέρ και τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Τραβήξτε από την φωτιά και ανακατέψτε να διαλυθούν .. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά .

Κρέμα Μπαβαρουάζ από τη Ρένα Κώστογλου

Προσθέστε την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά ,κυκλικά μέχρι να  ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει(4 ώρες περίπου) ..Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης την οποία την άλειψα ελαφρά με ηλιέλαιο. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 μέρες και στην κατάψυξη για 7 μέρες.

Κρέμα Μπαβαρουάζ από τη Ρένα Κώστογλου

Ξεφορμάρετε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για λίγο.Ελαφριά ,αφράτη,φρουτένια κρέμα γεμάτη άρωμα..Δοκιμάστε και με ροδάκινα η βερίκοκα. Διακοσμήστε με φρέσκιες φράουλες και σιρόπι.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡA

Κρέμα Μπαβαρουάζ από τη Ρένα Κώστογλου

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) Περισσότερες συνταγές στο  https://koykoycook.gr/

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ