Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία «Alexis»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Από την Παρασκευή (24/11) αλλάζει ξανά ο καιρός, με τον πρώτο «καλό» χιονιά να μας επισκέπτεται μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα βρέχει στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, με τα φαινόμενα να γίνονται εντονότερα από το Σάββατο.

Εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες που θα πλήξουν σταδιακά ολόκληρη την Ελλάδα, χιόνια θα δούμε στα ορεινά της βόρειας, κεντρική και νότιας χώρας, αλλά και σε πιο ημιορεινές περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα. Όπως λέει, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος είναι μία πρόβα και για τα χιονοδρομικά κέντρα.

Στην Αθήνα θα βρέξει αρκετά το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή θα έχουμε και θυελλώδεις ανέμους. Παράλληλα με τα χιόνια έρχεται και το πρώτο σοβαρό κρύο, με η θερμοκρασία στην Αθήνα να πέφτει από τους 20 στους 14 βαθμούς.

Για καιρό που «αγριεύει» μέσα στο Σαββατοκύριακο κάνει λόγο και ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θεόδωρος Κολυδάς. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter, μέσα στο Σαββατοκύριακο και ιδίως την Κυριακή ο καιρός θα δείξει τα δόντια του μπαίνοντας σε ρυθμού χειμώνα με την θερμοκρασία να κάνει βουτιά.

Κάνει λόγο για «χειμωνιάτικη εισβολή» με πολλές βροχές και χιόνια στα βόρεια της χώρας, η οποία όμως αναμένεται να είναι πρόσκαιρη.

Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία «Alexis»

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-11-2023

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τις βραδινές ώρες 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-11-2023
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά κυρίως στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα.Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Θράκης, καθώς και πιθανόν στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας. Τα έντονα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πελάγη έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς όπου θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που στα βόρεια θα είναι αισθητή και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κυρίως στα βορειοδυτικά. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -2 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 22 με 23 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως και 24 βαθμούς Κελσίου .

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-11-2023
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός, πιθανόν τοπικά ισχυρός.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ