Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Θα σας πω τις αλήθειες όπως είναι». Συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Άλλη μια κοινωνική δράση της ΣΑΕΚ – Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης  Σάμου (πρώην ΙΕΚ) συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα όπου σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος Τεχνικός

Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Θα σας πω τις αλήθειες όπως είναι».  Συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τους 3 πρώτους μήνες ανάληψης καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, διοργάνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Απριλίου, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους. Με φράσεις όπως «Δεν παρέδωσε κανείς τίποτα», «Τα κλειδιά του Δήμου παραλήφθηκαν από υπάλληλο» και «Θα σας πω τις αλήθειες όπως είναι», ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου έδειξε αποφασισμένος να περιγράψει την κατάσταση χωρίς «στρογγυλεύσεις» στα λόγια του. Δίπλα του βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κ. Παναγιώτης Σάρακας ενώ αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη, χωρίς να πάρουν μέρος σε αυτή.

Βασικά σημεία των όσων ανέφερε ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου στη διάρκεια της συνέντευξης

Από 420 ακίνητα, συνολικά, που ανήκουν στον Δήμο, μόνο 19 εμφανίζονται στο Ε9 ενώ είναι αδήλωτα και τα καταστήματα των Κοινοτήτων.

Από το 2011, που έπρεπε να έχει εκκαθαριστεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία του πρώην Δήμου Μαραθοκάμπου, δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, όπως παραμένει σε εκκρεμότητα η «Σαμιακή Αρωγή».

«Αγκάθι» τα ανείσπρακτα χρέη

Τα ανείσπρακτα χρέη προς τον Δήμο, που ανέρχονται σε 2.123.000 ευρώ, αποτελούν «αγκάθι» στην εύρυθμη λειτουργία του. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξής τους, τόνισε ο κ. Παπαθεοφάνους.

Για τα αδέσποτα ζώα, που αποτελεί βασικό πρόβλημα, ιδιαίτερα για την πόλη του Καρλοβάσου, δεν αξιοποιήθηκε αρχικά το πρόγραμμα για την κατασκευή καταφυγίου με 350.000 ευρώ ενώ εξήγησε ότι ο Ολλανδός εθελοντής κτηνίατρος, Victor Lans, θα βοηθήσει για τελευταία φορά στο ζήτημα των στειρώσεων. Ο Δήμος θα προσλάβει ιδιώτη κτηνίατρο για τις απαραίτητες στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε πρόταση για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ψυχαγωγίας αφού υπήρξαν αρκετά παράπονα από τους επαγγελματίες της περιοχής.

Για την πύλη εισόδου στον παλαιό λιμένα Καρλοβάσου, που δεν λειτουργεί, γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την επαναλειτουργία της.

Αναφερόμενος στον Βιολογικό Μαραθοκάμπου τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει διαφορετικά δεν υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή.

Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Θα σας πω τις αλήθειες όπως είναι».  Συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Το Κολυμβητήριο, που παραμένει ανενεργό από την περίοδο του ενιαίου Δήμου Σάμου, πρόκειται να λειτουργήσει από τον φετινό Μάιο και μέχρι τον Οκτώβριο αφού πρώτα μετακομίσει σε άλλο χώρο η υπηρεσία της Πολεοδομίας που βρίσκεται εκεί.

Για τους σεισμόπληκτους και την ΔΑΕΦΚ, ο κ. Παπαθεοφάνους χαρακτήρισε τραγελαφική την κατάσταση με αφορμή τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται για πληρωμή των αποζημιώσεων και των ενοικίων.

Για το σχολικό κτήριο της Πορφυριάδας, για το οποίο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Καρλοβάσου, στη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 10 Απριλίου, θα προτείνει το κλείσιμο του σχολείου, ως μέτρο αντίδρασης αφού δεν προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου, μετά τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, ο δήμαρχος εξήγησε ότι βρισκόμαστε στην έγκριση δημοπράτησης και οι 600.000 ευρώ που θα διατεθούν για τις εργασίες αποτελούν ικανό ποσό για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων. Επίσης, στη φάση έγκρισης δημοπράτησης βρίσκεται και το έργο για την Σπηλιά Πυθαγόρα.

«Διαχειριζόμαστε τη μιζέρια μας»

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, θέλοντας να τονίσει τις δύσκολες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος, χωρίς την απαραίτητη και ουσιαστική συμβολή της πολιτείας, είπε: «Διαχειριζόμαστε τη μιζέρια μας…». «Είμαστε μικρός και φτωχός Δήμος».

2 έργα πνοής

Ο κ. Παπαθεοφάνους, όσον αφορά στο μέλλον, θεωρεί έργα πνοής το παραλιακό μέτωπο Καρλοβάσου για το οποίο έχει δοθεί έγκριση τευχών δημοπράτησης ενώ για το έργο Παράκαμψη Καρλοβάσου, πιστεύει ότι θα το εντάξουν.

Επίσης αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών σε υπουργεία για την προώθηση των θεμάτων του Δήμου.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος εξήγησε ότι θα επανέρχεται κατά καιρούς με ανάλογες συνεντεύξεις Τύπου ώστε να ενημερώνει συνεχώς για την κατάσταση και την πορεία του Δήμου.

ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ