Επιμελητήριο Σάμου – Επιστολή προς τον υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών – POS

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Άλλη μια κοινωνική δράση της ΣΑΕΚ – Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης  Σάμου (πρώην ΙΕΚ) συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα όπου σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος Τεχνικός

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου Γ. Κυριαζή προς τους αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με το νέο μέτρο ενίσχυσης "Samos Pass"

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS. Αναλυτικά η επιστολή όπως παρακάτω:

Προς: Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη

Αξιότιμε Κ. Υπουργέ ,

Κατόπιν αρκετών παραπόνων μελών μας σχετικά με το μικρό χρονικό διάστημα του δώσατε για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, σας μεταφέρουμε την αγωνία και τη δυσαρέσκεια των επιχειρήσεων του νομού μας καθώς και τις δυσκολίες και προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια διασύνδεσης και λειτουργίας.

Δυστυχώς, οι πάροχοι και οι προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και POS αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανακύπτουν και μεγάλων καθυστερήσεων στην αναβάθμιση-σύνδεση δικτύωση στον υπάρχοντα ασφυκτικό χρόνο. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις για τα vouchers του τελευταίου κύκλου, ενώ ο 4ος κύκλος στον οποίο θα περιλαμβάνονται και τα all in one συστήματα καθυστερεί.

Οι επιχειρήσεις μας είναι αδύνατο να ανταποκριθούν τόσο στην εκπαίδευση που απαιτείται για να αποκτήσουν στοιχειώδεις γνώσεις στο νέο σύστημα όσο και στην πλήρη χρηματοδότηση του κόστους συμμόρφωσης (τεχνικές αναβαθμίσεις, software, αντικατάσταση ταμειακών μηχανών, κ.λπ.).

Πέραν όλων αυτών υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν όπως η έκδοση τιμολογίων όταν η εξόφληση αυτού πραγματοποιείται μέσω POS, δηλώσεις ΦΠΑ 2024, λογαριασμοί ΔΕΚΟ που εμφανίζονται με διπλή καταχώρηση κ.λπ.

Είμαστε σύμφωνοι με την ψηφιοποίηση του Δημοσίου και ζητάμε να παράταση μέχρι τέλους του 2024 για την διαδικασία διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές καθώς και το υποχρεωτικό κλείδωμα των δηλώσεων ΦΠΑ από 1/1/2025 ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ομαλή συμμόρφωση των επιχειρήσεων.

Πιστεύουμε ότι η παράταση αυτή θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας ευνομούμενης πολιτείας με φορολογική δικαιοσύνη.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ