ΔΙΔΕ Σάμου: Εορτάσθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Κοινωνικές δράσεις της ΣΑΕΚ (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου)

Άλλη μια κοινωνική δράση της ΣΑΕΚ – Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης  Σάμου (πρώην ΙΕΚ) συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα όπου σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος Τεχνικός

ΔΙΔΕ Σάμου: Εορτάσθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών

Μια σεμνή τελετή αφιερωμένη στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και στην ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενιαίου Λυκείου Σάμου, με πρωτοβουλία της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Προηγήθηκε εκκλησιασμός τμημάτων των Σχολικών Μονάδων Α’ θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης της πόλεως Σάμου με επικεφαλής τις σημαίες των Σχολείων, στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου, τη Μητρόπολη Σάμου.

Στην εκδήλωση στο ΓΕΛ Σάμου, πήραν μέρος με διάφορα σχήματα οι Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2ο Γυμνάσιο, Μουσικό Γυμνάσιο με τη χορωδία Βυζαντινής Μουσικής, Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι μικροί μαθητές του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σάμου, με θεατρικά δρώμενα, απαγγελίες ποιημάτων και προβολή διαφανειών για το έργο και τη ζωή των Τριών Ιεραρχών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Δ. Ανατολικής Σάμου, Κονδύλη  Μαρία και Βογιατζής Δημήτριος, ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Σάμου, η Διευθύντρια Α’ θμιας Εκπαίδευσης κ. Εμμανουηλίδου, ο Διευθυντής Β’ θμιας Εκπαίδευσης  κ. Καπιωτάς, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τις σχολικές τους ομάδες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

ΔΙΔΕ Σάμου: Εορτάσθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών

Το  συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Σάμου κ. Μάκης Ευαγγέλου και την παρουσίαση ο καθηγητής Φιλόλογος του ίδιου Σχολείου Μπάμπης Βουρλίδας.  Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Θεολογίας του Γενικού Λυκείου Σάμου κ. Ποριώτης Εμμανουήλ, ο οποίος με γλαφυρότητα μας ξενάγησε στην εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι Ιεράρχες.

Στην προσφώνησή του ο Δντης  Β΄θμιας Εκπαίδευης κ. Καπιωτάς, αναφέρθηκε στο ρόλο του εκπαιδευτικού στην σημερινή κοινωνική και οικονομική συγκυρία και στο ρόλο που διαδραματίζει στη σύγχρονη εκπαίδευση και στην προαγωγή της παιδείας των μαθητών.

Τέλος απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια από Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ