Δήμος Ανατολικής Σάμου: Εκκενώνονται επικίνδυνες περιοχές υπό το φόβο μεγάλου μετασεισμού

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Μεγάλη δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σάμου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μεγάλη δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σάμου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τη Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με εκπρόσωπο τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Μαυρατζώτη, πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική δωρεά προς το Διαδημοτικό Κοινωνικό

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Η Μεγάλη Πέμπτη, τέταρτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφιερωμένη στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η τραγωδία! Δεν έδωσαν προτεραιότητα στην αντισεισμική προστασία!

Ο φονικός σεισμός που χτύπησε τη Σάμο, αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, εξακολουθεί να στοιχειώνει την καθημερινότητα των κατοίκων της Σάμου.

Κι αυτό, γιατί παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων, με τη συνδρομή της πολιτείας, να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, ελλοχεύει ο φόβος ενός ισχυρού μετασεισμού κοντά στα 6 ρίχτερ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα σπίτια και τις «τραυματισμένες» υποδομές του νησιού.

Έτσι, από σήμερα το πρωί, με απόφαση του Δημάρχου, έχει ξεκινήσει η εκκένωση περιοχών στην πόλη της Σάμου, αλλά και στο Βαθύ, με τους σεισμόπληκτους κατοίκους να μεταφέρονται σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Στάντζος έχει ζητήσει για το νησί της Σάμου, μια προσαρμογή των μέτρων του lockdown, που θα εφαρμοστούν από το πρωί του Σαββάτου σε όλη την Ελλάδα και βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης από τους ιθύνοντες.

Η Ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 1777/2020 απόφασης Δημάρχου (ΑΔΑ: 9ΘΦΔ46ΜΦΟΤ-Δ0Υ), αναφορικά με την οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού από επικίνδυνες περιοχές της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, σήμερα κλιμάκια της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, προέβησαν σε εκκένωση των περιοχών αυτών.

Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακά καταλύματα προκειμένου να προστατευτούν από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου»

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ