Δέσποινα Κάιλα: “Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα, η Σάμος είναι έτοιμη να ανέβει εκεί ψηλά, εκεί που της αξίζει”

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

topika nea single

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με τον συνδυασμό «ΑΝΑ.Σ.Α», κ. Δέσποινα Κάιλα.

Η κ. Κάιλα αναφέρθηκε στα θέματα τουρισμού και πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής αρχής στο Δήμο Ανατολικής Σάμου. Στη διάρκεια της τετραετίας συνέβησαν πολλά θέματα, τα οποία εκλήθη η δημοτική αρχή να διαχειριστεί όπως: σεισμός, τσουνάμι, covid-19. Παρ΄όλα αυτά, η κ. Κάιλα είπε πως:

«Υπήρχε η διάθεση, υπήρχε η δύναμη, η καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου, που βοήθησαν στο να υλοποιήσουμε, έστω και με καθυστέρηση, γιατί τα δύο πρώτα χρόνια εκ των πραγμάτων, ήμασταν όλοι κλεισμένοι και δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε».

Δέσποινα Κάιλα: "Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα, η Σάμος είναι έτοιμη να ανέβει εκεί ψηλά, εκεί που της αξίζει"

Όπως είπε η κ. Κάιλα, παρά τον εγκλεισμό, δεν σταμάτησε ο σχεδιασμός και μάλιστα ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη άνοιξε μεγάλη γέφυρα με τους γείτονές μας. Ένα άνοιγμα, που θα φέρει εδώ κόσμο σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά.

«Τότε στην Κωνσταντινούπολη, με την Ελληνική πρεσβεία, με τον ΕΟΤ και με την Aegean, είχαμε φτάσει πολύ κοντά στο να σκεφτόμαστε και απευθείας πτήση». Μάλιστα, υπάρχει κοινή επιθυμία για την διευκόλυνση της βίζας, ένα θέμα που αφορά όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η κ. Κάιλα ανάφερε επίσης, «Το θέμα του χωροταξικού έχει μπει σε διαβούλευση, που ελπίζουμε ότι αυτό θα το λύσουμε, γιατί αφορά όλους μας, είναι ζωτικής σημασίας για τη Σάμο». Πρόσθεσε ότι, εξετάζονται μορφές εναλλακτικού τουρισμού, με την κρουαζιέρα, που ήδη η μελέτη προχωρά με πολύ θετικά αποτελέσματα και μηνύματα, να γεμίζουν τις κλίνες και όλη τη σεζόν. Μάλιστα έγιναν στοχευμένες ενέργειες με εταιρία μάρκετινγκ, για το καλύτερο πρόσωπο της Σάμου. Θα υπάρξει συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό αξιολόγησης, από τα Ηνωμένα Έθνη, οι οποίοι αξιολογούν τον προορισμό, βλέπουν την υφιστάμενη κατάσταση, δίνουν κατευθύνσεις, ώστε σε 10 βασικούς τομείς η Σάμος να έχει βιωσιμότητα, με αποτέλεσμα ο προορισμός πλέον να ανεβαίνει ψηλά.

«Η δημοτική αρχή αυτή πιστεύω, ότι επειδή δέχτηκε την τρομερή πίεση στα δύο πρώτα χρόνια, έκανε πάρα πολλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έβαλε τη σωστή προτεραιότητα, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε».

Δέσποινα Κάιλα: "Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα, η Σάμος είναι έτοιμη να ανέβει εκεί ψηλά, εκεί που της αξίζει"

Ως προς τον πολιτισμό, η κ. Κάιλα, αναφέρθηκε στο ημερολόγιο του πολιτιστικού προγράμματος, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ενώ έγινε προσπάθεια για την στήριξη συλλόγων, αλλά και ντόπιων μουσικών, ενώ οι Γιορτές Κρασιού πήγαν και στα χωριά, όπως παλιότερα. Ο θρησκευτικός, τουρισμός, τα Ηραία-Πυθαγόρεια και θεματικός τουρισμός, μπορούν να γίνουν πόλος έλξης, ενώ, όπως πρόσθεσε:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό, για όλους μας, το Επικούρειο, πρέπει να λειτουργήσει. Αυτό το τεράστιο πολιτιστικό κέντρο που θα φέρει συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις, θεματικά, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Το έχουμε φανταστεί, έχουμε παλέψει για αυτό και ο δήμαρχος προσωπικά, στο Περιφερειακό συμβούλιο μόνο για αυτό, έδωσε τη διάθεση του δήμου, όχι απλώς να συμμετέχει στον οργανισμό, να μπει δυναμικά, να χρηματοδοτήσει, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει έστω και το πρώτο διάστημα. Καθυστερούμε λόγω του οργανισμού».

Η κ. Κάιλα τόνισε ότι θα ήθελε πραγματικά να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι, είναι πάρα πολύ σημαντικό προεκλογικά, «να ξέρουμε τη διάθεση όλων όσον αφορά αυτό το πολύ μεγάλο θέμα. Πρέπει να καθίσουν όλοι να πουν πως θα το στηρίξουν, τι θέλουν να κάνουν, πως το βλέπουν, γιατί ήταν διαφορετικές πολιτικές λίγο καιρό πριν. Εύχομαι να αλλάξουν, βλέπω άλλη διάθεση πραγματικά, υπάρχει διάθεση συνεργασίας αλλά ας πούμε ένα παράδειγμα ο κύριος Παπαγεωργίου, ο υποψήφιος δήμαρχος και περιφερειακός σύμβουλος πρέπει να μας πει πραγματικά ποια είναι η γνώμη του (για το Επικούρειο), γιατί μέχρι τώρα δεν την έχω ακούσει».

Το μήνυμα της κ. Κάιλα, για την επόμενη ημέρα των εκλογών είναι ότι:

«Με την ΑΝΑ.Σ.Α. δε θα χαθεί ούτε μία μέρα, είμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα των εκλογών να συνεχίσουμε όλα αυτά που ήδη βλέπετε ότι υλοποιούνται. Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα, η Σάμος είναι έτοιμη να ανέβει εκεί ψηλά εκεί που της αξίζει, την τεχνογνωσία την έχουμε, την εμπειρία τη βρήκαμε, πρέπει τώρα να δούμε τα αποτελέσματα. Μας καθυστέρησαν αυτά τα δύο χρόνια που ήταν μεγάλο πλήγμα για το νησί και όλοι υποφέραμε, ψυχολογικά και μέσα στο δήμο. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε δυνατοί, πάμε δυνατά».

Όλη τη συνέντευξη της κ. Κάιλα στον Μάνο Στεφανάκη, μπορείτε να την ακούσετε στο παρακάτω link.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ