Γιώργος Διονυσίου: «Ζητάμε από τον κόσμο την εμπιστοσύνη του σ’ εμάς, για άλλη μια φορά και πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ καλή επιλογή» (Ηχητικό)

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ανατολικής Σάμου και υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο», κ. Γιώργος Διονυσίου.

Ένα δύσκολο θέμα, που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι, αφορά το οικονομικό κομμάτι, καθώς η εξοικονόμηση πόρων καθίσταται ένας γόρδιος δεσμός, που καλούνται να λύσουν οι υπεύθυνοι του κάθε δήμου.

«Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο κομμάτι του δήμου, όπως είναι και η καρδιά του δήμου, γιατί χωρίς οικονομική διαχείριση, χωρίς οικονομικά δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα όσον αφορά τον δήμο. Εκτός από τις δύσκολες καταστάσεις που περάσαμε και διαχειριστήκαμε, κρίσεις πρωτόγνωρες, παραλάβαμε και ένα δήμο που ήταν υπό διάσπαση. Αυτό δυσκόλεψε την κατάσταση ακόμα περισσότερο, διότι έπρεπε να διαχωριστεί όλη η περιουσία, οικονομική, ειδική του δήμου, σε δύο δήμους. Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και εξαιρετικά δύσκολη, ιδιαίτερα δε, όταν δεν περιγράφεται με σαφήνεια στο σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης το οποίο είχε βγει».

Όπως είπε ο κ. Διονυσίου, περίπου 8 μήνες διήρκεσε ο διαχωρισμός των δήμων, ενώ προέκυψαν και τα θέματα του σεισμού και της πανδημίας. Το νούμερο ένα θέμα, για την οικονομική υπηρεσία του δήμου, είναι η εισπραξιμότητα, καθώς είναι σε χαμηλά επίπεδα, λόγω της κρίσης και όλων των θεμάτων που προέκυψαν. Οι εισπράξεις του δήμου είναι κυρίως από τα ανταποδοτικά τέλη, ύδρευση, καθαριότητα, ΔΕΗ, νεκροταφεία κ.τ.λ.

Ο κ. Διονυσίου πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή ενεργό κονδύλι είναι αυτό του σεισμού, το οποίο χρησιμοποιείται για κατεδαφίσεις των κόκκινων σπιτιών. Ως προς τις οφειλές του δήμου σε ληξιπρόθεσμα, ο κ. Διονυσίου ανέφερε ότι δεν υπάρχουν. Ένα χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο δημιουργήθηκε από το δήμο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ αναμένεται και το νέο site του δήμου Ανατολικής Σάμου, με νέες τεχνολογίες.

Γιώργος Διονυσίου: «Ζητάμε από τον κόσμο την εμπιστοσύνη του σ’ εμάς, για άλλη μια φορά και πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ καλή επιλογή» (Ηχητικό)

Για τις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, ο κ. Διονυσίου είπε:

«Ως δημοτική αρχή περάσαμε αρκετά δύσκολα, από αυτό κρατάω το θετικό, ότι ήταν μια τεράστια εμπειρία για όλους μας, μια εμπειρία που δεν πληρώνεται και δεν μπορείς να την μάθεις σε κανένα πανεπιστήμιο και πουθενά, ήταν πολύ σημαντική εμπειρία. Αυτό που ζητάμε τώρα, είναι να μας δώσει ο κόσμος την εντολή να συνεχίσουμε την επόμενη πενταετία ώστε να δείξουμε σε όλη την έκφανσή του το έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει και μπορούμε να κάνουμε.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος δεν θέλει άλλο χαμένο χρόνο, ούτε χρόνο χαμένο προσαρμογής. Θέλει από την επομένη μέρα των εκλογών, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε κανονικά, ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και αυτά τα οποία προγραμματίζουμε, που σίγουρα θα βγάλουν το δήμο από αυτό τέλμα το οποίο υπήρχε και θα τον πάνε ένα βήμα μπροστά.

Οπότε ζητάμε από τον κόσμο την εμπιστοσύνη του σ’ εμάς, για άλλη μια φορά και πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ καλή επιλογή».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ