Γιατί να μετατρέψω τα χειροκίνητα ρολά σε ηλεκτρικά;

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Γιατί να μετατρέψω τα χειροκίνητα ρολά σε ηλεκτρικά;

Τα ρολά ασφαλείας είναι σίγουρα το καλύτερο μέτρο ασφάλειας για ένα κατάστημα γι’ αυτό και τα βλέπουμε παντού. Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι ρολών και πως συγκεκριμένα ρολά, φαίνεται πως ταιριάζουν καλύτερα σε συγκεκριμένους τύπους καταστημάτων. Κάτι άλλο που ενδέχεται να έχετε παρατηρήσει είναι ότι πλέον σχεδόν όλα τα ρολά καταστημάτων, ασχέτως τύπου, είναι αυτόματα ή ηλεκτρικά. Οι αυτοματισμοί ρολών είναι μία επένδυση που κάνουν όλο και περισσότερα καταστήματα, είτε έχουν ήδη ρολά είτε πρόκειται να τα τοποθετήσουν από την αρχή. Γιατί όμως είναι τόσο δημοφιλή τα ηλεκτρικά ρολά;

Επιχειρήσεις όπως η Δημήτρης Μενούνος – Ρολά, μπορούν να αναλάβουν την τοποθέτηση αυτόματων ρολών ή την αναβάθμιση χειροκίνητων ρολών σε αυτόματα σε οποιονδήποτε χώρο. Το μεγάλο ερώτημα είναι σίγουρα το εξής: αν έχω ήδη χειροκίνητα ρολά, αξίζει να αφιερώσω χρόνο και χρήμα για να τα μετατρέψω σε αυτόματα; Ας δούμε αναλυτικά λοιπόν γιατί είναι καλή ιδέα να μετατρέψετε τα χειροκίνητα σας ρολά σε ηλεκτρικά.

Μεγαλύτερη ευκολία χρήσης

Είναι γεγονός ότι τα ρολά ασφαλείας είναι κατά κανόνα εύκολα στη χρήση, άλλωστε μιλάμε για πολύ απλούς μηχανισμούς. Εννοείται όμως ότι για τον χειρισμό των ρολών χρειάζεται κάποια δύναμη και σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά σε μαγαζιά με μεγάλες πόρτες, μπορεί να χρειαστεί και κάποιο αντικείμενο σαν γάντζος επειδή απλά ο χειριστής δεν είναι αρκετά ψηλός για να τραβήξει μόνος του το ρολό για το κλείσιμο του. Με τα αυτόματα ρολά το άνοιγμα και το κλείσιμο γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού ενώ μπορεί να γίνει ακόμη και με τηλεχειρισμό. Αυτό όχι μόνο σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε και άλλα πράγματα όσο το ρολό ανοίγει.

Περισσότερη ασφάλεια

Όσο ανοίγετε τα χειροκίνητα ρολά σας είστε εκτεθειμένοι σε άτομα που μπορεί να παραμονεύουν και να περιμένουν ευκαιρία για να σας επιτεθούν και να μπουν ανενόχλητοι στο μαγαζί σας. Με άλλα λόγια, για λίγα λεπτά είστε στην ουσία σε κίνδυνο τόσο εσείς όσο και το μαγαζί σας, επειδή απλά δεν μπορείτε να έχετε και μάτια στην πλάτη. Τα ηλεκτρικά ρολά στην ουσία ανοίγουν από μόνα τους, οπότε εσείς μπορείτε να έχετε την προσοχή σας στον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς να ανησυχείτε για το αν αυτά θα ανοίξουν σωστά ή όχι. Τα ειδικά μοτέρ των αυτόματων ρολών θα κάνουν πάντα τέλεια τη δουλειά τους, αρκεί να είναι σωστά συντηρημένα.

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Αυτό που κάνει τα ρολά ασφαλείας αυτόματα είναι η τοποθέτηση ενός ειδικού μοτέρ στο σύστημα. Το μοτέρ αυτό μπορεί να τοποθετηθεί είτε κατά την πρώτη εγκατάσταση, είτε και αργότερα οπότε κι έχουμε την μετατροπή χειροκίνητων ρολών σε αυτόματα. Το μοτέρ αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για την χρήση σε ρολά και μπορεί να αντέξει για πολλά χρόνια, αρκεί να του γίνεται ένας τακτικός έλεγχος και συντήρηση, κατά προτίμηση από κάποιον ειδικό επαγγελματία. Σε περίπτωση βλάβης, η επισκευή ηλεκτρικών ρολών τιμές είναι συνήθως σχετικά χαμηλές και η διαδικασία της επισκευής πολύ γρήγορη. Μιλάμε λοιπόν για μία επένδυση που με σχετικά λίγα χρήματα και κάποια βασική μόνο φροντίδα, θα συντροφεύσει εσάς και την επιχείρηση σας για πάρα πολλά χρόνια.

Απλή τοποθέτηση

Εννοείται ότι η τοποθέτηση αυτόματων ρολών από την αρχή σε κάποιο κατάσταση είναι μία διαδικασία που δεν διαφέρει και πολύ από την τοποθέτηση παραδοσιακών, χειροκίνητων ρολών. Τα πράγματα όμως είναι ιδιαίτερα απλά και όσον αφορά την μετατροπή του ήδη υπάρχοντος χειροκίνητου συστήματος σε αυτόματο. Στην ουσία, ένας ειδικός θα μελετήσει τα ρολά και το κατάστημα και θα τοποθετήσει το μοτέρ και το σύστημα ελέγχου του. Η όλη διαδικασία συνήθως διαρκεί μόλις μερικές ώρες και συνήθως ολοκληρώνεται μέσα σε μία μέρα. Εννοείται ότι γίνονται και προσθήκες για τον χειροκίνητο έλεγχο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή κάποιας βλάβης του συστήματος.

Όπως μπορείτε να δείτε λοιπόν, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένας απολύτως λόγος για να μην μετατρέψετε τα χειροκίνητα ρολά σας σε ηλεκτρικά.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ