Αξεσουάρ κουρτίνας, αυτά τα άγνωστα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Αξεσουάρ κουρτίνας, αυτά τα άγνωστα

Το concept «κουρτίνα» δεν έχει μόνο μία πρωταγωνίστρια, την κουρτίνα δηλαδή. Έχει και κάποια άλλα βασικά εξαρτήματα, τα οποία συνήθως παραβλέπουμε όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε μια αλλαγή, όμως μετά την ολοκλήρωσή της συνειδητοποιούμε ότι «κάτι λείπει». Για να κάνουμε λοιπόν μια ολοκληρωμένη αλλαγή, τότε πρέπει να λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες που θα αναβαθμίσουν τον χώρο μας. Ας δούμε λοιπόν όλα εκείνα τα εξαρτήματα που θα μας απασχολήσουν:

Κουρτινόξυλο

Το κουρτινόξυλο «υπογραμμίζει» την κουρτίνα μας αλλά και το παραθυρόφυλλό μας. Συνεπώς, θέλουμε να αντικατοπτρίζει το στιλ μας με έναν τρόπο που θα συμπληρώνει τόσο τη διακόσμησή μας, όσο και τις κουρτίνες που επιλέγουμε κάθε φορά. Ειδικά αν στραφούμε σε έτοιμες κουρτίνες, το κουρτινόξυλο είναι ο οδηγός μας στο να βρούμε το σωστό μήκος της κουρτίνας μας.

Επιλέγοντας το σωστό κουρτινόξυλο, παίρνουμε τα σωστά μέτρα πρωτίστως του παραθυρόφυλλου που θέλουμε να πλαισιώσουμε. Το μήκος του δεν πρέπει να είναι ακριβώς στις διαστάσεις του παραθύρου, αλλά 10cm τουλάχιστον μεγαλύτερο από το μήκος που καταγράψαμε.

Ένα κόλπο που είναι γνωστό σε όλους μας είναι να τοποθετήσουμε το κουρτινόξυλο αρκετά πιο ψηλά από το παράθυρο, δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση ενός πολύ πιο μεγάλου χώρου. Προσοχή όμως να μην ενώσουμε κουρτινόξυλο και ταβάνι, αφού θα κάνουμε το δωμάτιο να φαίνεται χαμηλοτάβανο.

Διακοσμητικά άκρα κουρτινόξυλου

Για αυτούς που θέλουν να πάνε ένα επίπεδο πιο πάνα το στιλ του χώρου τους και τα δίνουν όλα στο concept «κουρτίνα», υπάρχουν και τα διακοσμητικά άκρα που μπορεί να προσθέσει κανείς στο κουρτινόξυλο. Είτε θέλουμε να παραπέμπουν σε βέλος είτε σε… ντισκομπάλα, οι επιλογές μας είναι πολλές και μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε.

Δέστρες / πόμολα κουρτίνας

Η κουρτίνα μας δεν έχει άλλη δουλειά πέρα από το να στέκεται σε ένα σημείο ή να παραμερίζεται, ανάλογα με τις ορέξεις μας. Φυσικά όμως μπορούμε να δώσουμε μία νέα διάσταση τόσο στην κουρτίνα όσο και στον χώρο μας συνολικά, με μία δέστρα που θα δίνει έναν τόνο πολυτέλειας στη συνολική εικόνα.

Ειδικά τα πόμολα κουρτίνας προσθέτουν και αυτά μια αίσθηση πολυτέλειας, με λιγότερο «βαριά» διάθεση, σε περίπτωση που το μήκος της κουρτίνας είναι μικρότερο. Όσο ανεπαίσθητη κι αν φαίνεται η παρουσία τους, τόσο προσεγμένη λεπτομέρεια φαίνεται στα μάτια του εκάστοτε επισκέπτη μας.

Συνεπώς, οι ικανότητές μας στη διακόσμηση δεν σταματούν μόνο στην κουρτίνα, αλλά συνεχίζουν να αναδεικνύονται και σε όλα όσα την απαρτίζουν. Ακόμα κι αν διαλέξουμε έτοιμες κουρτίνες, διαλέγοντας συνάμα και το μοτίβο και το στιλ και ταιριάζοντάς τα με τα χρώματα από τα ριχτάρια καναπέ, είναι σίγουρα ένα πρώτο βήμα, όμως δεν πρέπει να παραλείπουμε κι άλλα επόμενα. Μια προσεγμένη εικόνα κουρτίνας ισούται με προσεγμένη εικόνα δωματίου συνολικά.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ