Αλλαγή ώρας 2023- Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Αλλαγή ώρας 2022: Αύριο πηγαίνουμε τους δείκτες των ρολογιών μπροστά

Η αλλαγή της ώρας σε θερινή (DST – Daylight Saving Time) πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες του κόσμου, και συνήθως λαμβάνει χώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Μία ώρα μπροστά, θα μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023.

Η αλλαγή ώρας σε θερινή επιτρέπει στους ανθρώπους να αξιοποιούν καλύτερα το φως της ημέρας κατά τους μήνες του καλοκαιριού και να εξοικονομούν ενέργεια.

Η ιδέα της αλλαγής ώρας σε θερινή προήλθε από τον Αμερικανό επιστήμονα και διπλωμάτη Μπεντζαμίν Φράνκλιν το 1784. Στην πραγματικότητα, η ιδέα αυτή είχε ήδη υλοποιηθεί από τους αρχαίους Ρωμαίους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ένα σύστημα ώρας που είχε σχεδιαστεί για να αξιοποιούν το μέγιστο δυνατό φως της ημέρας κατά τους μήνες του καλοκαιριού.

Ωστόσο, η αλλαγή της ώρας σε θερινή έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις και αντιδράσεις. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η αλλαγή της ώρας σε θερινή δεν είναι πλέον απαραίτητη, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα υγείας σε ορισμένους ανθρώπους.

Παρ’όλα αυτά, η αλλαγή της ώρας σε θερινή συνεχίζει να εφαρμόζεται σε πολλές χώρες, και πιστεύεται ότι προσφέρει πολλά οφέλη στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και της οικονομίας.

Η αλλαγή της ώρας σε θερινή μπορεί επίσης να επηρεάσει τον βιολογικό ρυθμό του ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής της ώρας σε θερινή, οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται εκτεθειμένοι σε μια επιπλέον ώρα φωτεινότητας, που μπορεί να δυσκολεύει τον ύπνο τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν κύκλο αυξημένης κόπωσης, κατάθλιψης και άλλες ψυχολογικές διαταραχές.

Πηγή newsit.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ