Αλκιβιάδης Στεφανής: «Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, ο ουσιαστικός νικητής θα είναι οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου» (Ηχητικό)

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Συνεχίζει την προεκλογική του περιοδεία στη Λέσβο, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής

Στο Radio Cafe 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.   Αλκιβιάδης Στεφανής ενόψει του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα κρίνουν ποιος θα ηγηθεί της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Στεφανής σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών είπε:

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, ο ουσιαστικός νικητής θα είναι οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου» (Ηχητικό)

«Για εμάς δεν υπήρξε έκπληξη στο αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση δεν το λέω αυτό φιλάρεσκα ή με έπαρση. Εισπράξαμε αυτό το αποτέλεσμα πριν τις εκλογές από την επαφή μας με τον κόσμο που ένιωσε ανακούφιση με την υποψηφιότητά μας και μας έδειξε ότι θέλει να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός, μας έδειξε κουρασμένος από την παρούσα κατάσταση και μας ζητά τώρα με την ψήφο του να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας».

Σχολιάζοντας δε τα αποτελέσματα στο σύνολο των Περιφερειών υπογράμμισε ότι όπου οι Περιφερειάρχες είχαν έργο να παρουσιάσουν επανεξελέγησαν, ανεξάρτητα από πολιτική ή όχι στήριξη. Αντίθετα, είπε, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι πολίτες δια της ψήφου τους έδειξαν έναν μεγάλο προβληματισμό σε σχέση με το έργο, τη στάση, το ύφος, το ήθος και την καθημερινότητα της Περιφέρειας.

«Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα που δείχνει τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με την Περιφερειακή αρχή» είπε.

Απαντώντας σε σχόλιο αν η υπάρχουσα διαφορά μεταξύ των δύο προκριθέντων, δηλαδή του ιδίου και του κ. Μουτζούρη, η οποία ξεπερνά τις 6.000 ψήφους, μπορεί να αυξηθεί, σημείωσε ότι στον α΄γύρο υπήρχε το στοιχείο της πολιτικής έκφρασης, αλλά στο δεύτερο γύρο οι κάτοικοι των νησιών θα αποφασίσουν με βάση τα προβλήματα των περιοχών τους και την προοπτική επίλυσής τους, πέρα από πολιτικές προτιμήσεις και κομματικές τοποθετήσεις και με βάση την στάση τους απέναντι στο μέλλον.

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, ο ουσιαστικός νικητής θα είναι οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου» (Ηχητικό)

Ακόμη ο κ. Στεφανής υπογράμμισε ότι η επόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη και άρα η επιλογή θα πρέπει να γίνει με βάση το  ποιος έχει σχέδιο και την ικανότητα να διαχειριστεί καταστάσεις. Πρόσθεσε δε ότι οι πολίτες έχουν τα απαιτούμενα συγκριτικά στοιχεία για να κάνουν την επιλογή τους και αυτά είναι η ίδια η πορεία του καθενός μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που έχει φέρει.

Επίσης είπε ότι ο ίδιος ούτε ένιωσε νικητής την προηγούμενη Κυριακή, ούτε έτσι θα νιώσει στον δεύτερο γύρο.

«Ο ουσιαστικός νικητής θα είναι οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου» σημείωσε.

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, ο ουσιαστικός νικητής θα είναι οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου» (Ηχητικό)

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε και σε αιτιάσεις που έχουν ακουστεί από το αντίπαλο στρατόπεδο σε σχέση με το θέμα του μεταναστευτικού και τις δικές του προθέσεις επ` αυτού.

«Έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα πράγματα όπως ότι, ο Στεφανής ήρθε και θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά ή ότι ο Στεφανής θα υπογράψει την παράδοση των νησιών στην Τουρκία ή ακόμη και ότι θα φέρει 50.000 μετανάστες και πολλά άλλα τέτοια που κινούνται στο ίδιο πλαίσιο» ανέφερε.

Σχολιάζοντας δε αυτά τα σενάρια σημείωσε ότι η πιο δύσκολη περίοδος για την χώρα μας στο μεταναστευτικό ήταν η νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2020 όταν 9.400 μετανάστες επεχείρησαν να περάσουν τα σύνορα.

«Στη συνέχεια πάνω από 140.000 προσπάθησαν σε ένα μήνα να περάσουν τα βόρεια σύνορα και όταν αυτό δεν έγινε δυνατό  επεχείρησαν να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα και είχαμε καθημερινά πάνω από 20-30 αποτροπές στο κάθε νησί. Ποιος πρωτοστάτησε στο σχέδιο αυτό; Ο Στεφανής.

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, ο ουσιαστικός νικητής θα είναι οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου» (Ηχητικό)

Σχολιάζοντας δε τους ισχυρισμούς του κ. Μουτζούρη ότι θα λύσει το μεταναστευτικό είπε ότι σε μια χώρα δημοκρατική που εξέλεξε μόλις πρόσφατα την κυβέρνησή του και στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση εξέλεξε τον νέο αρχηγό της δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο κ. Μουτζούρης ότι είναι ο μόνος δημοκράτης και ο μόνος που νοιάζεται για τον τόπο του. «Μόνος του θα σταματήσει το μεταναστευτικό; Χωρίς την αστυνομία, το λιμενικό, χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών; Θα κάνει μόνος του τις συνεννοήσεις με την Ευρώπη, την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης;» διερωτήθηκε ο κ. Στεφανής.

«Είναι πέρα από κάθε λογική αυτά τα επιχειρήματα» είπε και δήλωσε ότι πρακτικές όπως αυτές που χρησιμοποιεί ο κ. Μουτζούρης έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν τον κόσμο με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Σε ό,τι με αφορά η θέση μου για το μεταναστευτικό είναι η ίδια τα τελευταία 50 χρόνια. Φυλάμε τα σύνορά μας με απίστευτη σταθερότητα, με απίστευτη υπερηφάνεια για την πατρίδα, με απίστευτη προσήλωση στο καθήκον και με δύναμη. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και δεν είναι μόνο εθνικό μας δικαίωμα και υποχρέωση, είναι και ευρωπαϊκό μας δικαίωμα και υποχρέωση» είπε.

Ακόμη αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του τις μέρες μέχρι τις εκλογές και τόνισε ότι ένας από τους στόχους του ως νέα Περιφερειακή Αρχή είναι να λυθεί το θέμα της ενδοπεριφερειακής συγκοινωνίας. Ειδική αναφορά έκανε στους υποψηφίους του συνδυασμού του στη Σάμο και την Ικαρία τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι με εμπειρία, με γνώση, που αγαπάνε την πατρίδα αλλά και νεότεροι άνθρωποι που αποτελούν το μέλλον.

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, ο ουσιαστικός νικητής θα είναι οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου» (Ηχητικό)

Κλείνοντας ανέφερε τα εξής:

«Ένα σημαντικό σημείο είναι το κομμάτι του ηθικού μέρους των υποψηφίων  συνδυασμών. Εκείνο που οφείλουμε να προτάσσουμε και να προτείνουμε ως μοντέλο διοίκησης στους ανθρώπους που μας βλέπουν, μας κρίνουν και μας αξιολογούν καθημερινά είναι και το ηθικό μας κομμάτι. Πώς στεκόμαστε, πώς συμπεριφερόμαστε, πώς μιλάμε, ποιές είναι οι σχέσεις μας, αν χαρακτηρίζονται από συνέπεια, σοβαρότητα, αίσθηση ευθύνης, αίσθηση υπηρέτησης του κοινού καλού.

Εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό και θα πρέπει όλοι μας να το θεωρούμε πρωτεύον  γιατί μεγαλώνουμε παιδιά και εγγόνια και θέλουμε η νέα γενιά να είναι καλύτερη από εμάς. Αυτό θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα πρέπει ο κάθε πολίτης του Βορείου Αιγαίου να κρίνει όταν θα κλείσει το παραβάν πίσω του πέρα από τις φιλίες, τις κουμπαριές, τις διαφόρου τύπου σχέσεις. Να σκύψει μέσα στην καρδιά του και στην λογική του και να φέρει μπροστά στα μάτια του τις εικόνες των υποψηφίων, των επικεφαλής και όλου του συνδυασμού. Και να ρωτήσει τον εαυτό του τι μοντέλο θέλει να διοικήσει το Βόρειο Αιγαίο τα επόμενα πέντε χρόνια».

Τέλος ο κ. Στεφανής κάλεσε όλες και όλους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ