Αλέξανδρος Λυμπέρης στην παρουσίαση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»: «Τα καλύτερα έρχονται»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Πλακιωτάκης στον εορτασμό της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821

Ο εορτασμός της επετείου Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης την 8η Μαΐου 1821από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Αλέξανδρος Λυμπέρης στην παρουσίαση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»: «Τα καλύτερα έρχονται»

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Δυτικής Σάμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/09) η παρουσίαση του συνδυασμού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»  αλλά και υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων  με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Οι υπεύθυνοι του συνδυασμού λόγω της μεγάλης συμμετοχής πολιτών στη συγκέντρωση είχαν προβλέψει για την τοποθέτηση μεγάλης οθόνης έξω από την αίθουσα, όπου μπορούσαν επίσης να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους λέγοντας ότι πολλά από αυτά που είπε και είδαν το φως της δημοσιότητας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ισχύουν και σαφώς το επικοινωνιακό του επιτελείο θα πρέπει να ήταν πιο ενημερωμένο.

Ο κ. Λυμπέρης συγκεκριμένα παρουσιάζοντας τα λεγόμενά του σε οθόνη προβολής είπε:

«Ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους ανακοίνωσε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τον Μάρτιο του 2019 ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του, για να ηγηθεί δημοτικού ψηφοδελτίου, κάνοντας λόγο για μικροπολιτική, μικροσυμφέροντα, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στη δημιουργία των δύο Δήμων, ως υπέρμαχος του ενιαίου Δήμου Σάμου, αποδοκιμάζοντας τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο έγινε η διάσπασή του, άρα εμμέσως πλήν σαφώς δεν δέχτηκε να υπηρετήσει κάτι το οποίο δεν πίστευε, σας παραθέτουμε την δήλωση παραίτησής του και αφήνουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα».

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

«Η φύση των προβλημάτων του νησιού μας κατά την πεποίθησή μου, επιβάλει την ενιαία και ομόθυμη αντιμετώπισή τους.

Ο διαχωρισμός, με τον απαράδεκτο από κάθε άποψη τρόπο που πραγματοποιήθηκε και η αντιπαλότητα που θα προκύψει, την οποία βέβαια απεύχομαι, ελάχιστα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν, περισσότερα και άλυτα θα δημιουργήσουν.

Για το λόγο αυτό και μετά από πολλή και επώδυνη για μένα σκέψη, θεωρώ στη φάση αυτή, άσκοπη την ενασχόλησή μου με τα αυτοδιοικητικά μας πράγματα.

Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν και συμπαρατάχτηκαν στη φιλόδοξη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα τα δύσκολα προβλήματα που μας απασχολούν και που δυστυχώς, μικροπολιτική και μικροσυμφέροντα, ακύρωσαν».

Αλέξανδρος Λυμπέρης στην παρουσίαση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»: «Τα καλύτερα έρχονται»

Ο κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης έκανε έναν απολογισμό στα έργα τετραετίς 2019-2023.

Αναφερόμαστε αναλυτικά σ’ ένα από τα έργα που αφορούν σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σε όλο το νησί. Αυτό της ύδρευσης.

«Συνεργαστήκαμε με την κεντρική εξουσία, αλλά και με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε πράγματα. Θεωρούμε πολύ σημαντικό, το έργο που έγινε στο Καρλόβασι και στον Μαραθόκαμπο και έχει σχέση με την ύδρευση. Αποκαταστήσαμε στο Καρλόβασι σε 14 χλμ παλιού δικτύου αμιαντοσωλήνων και στον Μαραθόκαμπο 7,5 χλμ παλιού δικτύου αμιαντοσωλήνων. 1,5 εκατομμύρια ευρώ κόστος στο Καρλόβασι, 850.000 στο Μαραθόκαμπο. Με αυτό τον τρόπο πετάξαμε όλες τις αμιαντοσωλήνες, αντικαταστήσαμε με σύγχρονους σωλήνες . Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο αμιαντοσωλήνας, αυτό έχει να κάνει με την υγεία, προασπίζουμε την υγεία των κατοίκων μας, ημών των ιδίων και των παιδιών μας και θεωρούνται έργα υποδομής. Θα μπορούσαμε να κάνουμε έργα επιφάνειας και να πιστωθούμε ακόμα περισσότερο και να μην ταλαιπωρήσουμε και τον κόσμο, γιατί αυτά τα δύο έργα ταλαιπώρησαν και στον Μαραθόκαμπο και στο Καρλόβασι.

Είχαμε και διακοπές νερού και γκρίνιες είχαμε και μάλιστα κάποιους που τα έβγαζαν στο διαδίκτυο και μας αναθεμάτιζαν αλλά τώρα στο Καρλόβασι, που τελείωσε το έργο και φαίνονται τα αποτελέσματα και κάποιες περιοχές που δεν είχαν νερό και τώρα έχουν, δεν βγήκε κανείς να πει Δόξα το Θεό που έχουμε νερό, κανείς».

Αλέξανδρος Λυμπέρης στην παρουσίαση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»: «Τα καλύτερα έρχονται»

Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε γενικά και στο έργο, που θα παράγουν ως δήμος, δήμαρχος, συνεργάτες, διοικητικές υπηρεσίες και τεχνικές υπηρεσίες, όλο το προσωπικό. Όπως τόνισε ο κ. Λυμπέρης όλο το προσωπικό του δήμου, έχει καταφέρει να παράγει ένα σημαντικό έργο. Ως προς τα θέματα της καθημερινότητας και του καθαρισμού, ο κ. Λυμπέρης είπε πως εξοργίζεται όταν βλέπει να απαξιώνεται το έργο των εργαζόμενων, καθώς το προσωπικό έχει επιτύχει ως προς την καθαριότητα και ο ίδιος τους ευχαρίστησε. Επίσης ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την συνεργασία και για το γεγονός ότι προχώρησαν σε κοινό στόχο, με συνεργασία ακόμα και με άτομα από την αντιπολίτευση.

Αλέξανδρος Λυμπέρης στην παρουσίαση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»: «Τα καλύτερα έρχονται»

Ο κ. Λυμπέρης όσο αφορά τον απολογισμό παρουσίασης έργων είπε:

«Τα έργα που παρουσιάζουμε αποτελούσαν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και άριστης συνεργασίας με τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ολοκληρώσαμε έργα που ήταν σε εξέλιξη, εκμεταλλευτήκαμε όσα χρηματοδοτικά εργαλεία μας δόθηκαν και ήταν εντός των δυνατοτήτων του Δήμου και αξιοποιήσαμε το δημόσιο χρήμα προς όφελος και μόνο του τόπου. Θέσαμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον αποπληρώνοντας υπέρογκα χρέη που παραλάβαμε αποκτώντας ξανά τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του Δήμου μας.

Δημιουργήσαμε τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών που με το εργαλείο αυτό θα στελεχωθούν οι υπηρεσίες με εξειδικευμένο προσωπικό και θα ενισχυθεί η αποδοτικότητα αυτών.

Τα καλύτερα έρχονται».

Αλέξανδρος Λυμπέρης στην παρουσίαση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»: «Τα καλύτερα έρχονται»

Στη συνέχεια ο κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης παρουσίασε ονομαστικά τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του συνδυασμού του.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ .

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ