Σίγουρα σε κάθε σπίτι υπάρχουν αυγά που έχουν περισσέψει από την Κυριακή του Πάσχα. Το καλό είναι πως μπορούν να διατηρηθούν αρκετές ημέρες όταν είναι βρασμένα.
Παρακάτω σας προτείνουμε 2 τρόπους για να αξιοποιήσετε τα πασχαλιάτικα αυγά .
ΑΥΓΑ ΜΙΜΟΖΑ
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
10 αυγά βρασμένα σφικτά
αλάτι και πιπέρι
μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
φυλλαράκια άνηθου ή μαϊντανού για την διακόσμηση
Κόψτε τα αυγά σας στην μέση ..Βάλτε τους κρόκους σε ένα μπώλ.
Θρυμματίστε τους με ένα πιρούνι ..Αλατοπιπερώστε .
Προσθέστε τη μαγιονέζα και την μουστάρδα.
Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίστε τα αυγά σας.
Διακοσμήστε με ένα φυλλαράκι άνηθο η μαϊντανό .
ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
9-10 αυγά σφικτά βρασμένα
2/3 του φλυτζανιού σπιτική μαγιονέζα (http://koykoycook.gr/?p=8006) η μαγιονέζα του εμπορίου
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
αλάτι-λίγο άσπρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
μια ντομάτα κομμένη τριαντάφυλλο για διακόσμηση
( αν χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα του εμπορίου ρίξτε και ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη)
Καθαρίστε τα αυγά.Κόψτε τα σε τέταρτα.
Ρίξτε την μαγιονέζα,τον μαιντανό,το κρεμμυδάκι,το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο και την κάπαρη.
Ανακατέψτε καλά . Διακοσμήστε με την ντομάτα ..
Καλή σας Όρεξη!!
(Εκτέλεση συνταγής-Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Όλες τις συνταγές της Chef Ρένας Κώστογλου στο: https://koykoycook.gr/