Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες, καταστήματα κ.α

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες, καταστήματα κ.α

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29/7 σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία και δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την μια η χαλάρωση των πολιτών και από την άλλη η χαλάρωση και των ελέγχων έχουν οδηγήσει σε ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους εκτός από τα σούπερ μάρκετ.
«Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αλλά δεν εφησυχάζουμε».

Και ανακοίνωσε: «Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει γενική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής».

Επίσης αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όσον αφορά στα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού αυτή τη στιγμή στην Αττική. 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αυτή τη στιγμή, 28 Ιουλίου 2020, υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Το 72% εξ αυτών εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες, ανάμεσά τους και το Κέντρο της Αθήνας. 

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, από τα 145 κρούσματα στην Αττική τα 36 νοσηλεύονται και τα 109 βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους. Επίσης 596 στενές επαφές των κρουσμάτων αυτών βρίσκονται επίσης σε απομόνωση. 

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 66 ενεργά κρούσματα, από τα οποία οχτώ νοσηλεύονται και 58 είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση. 

Ωστόσο ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει πανικός, καθώς η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. 

«Ξέρουμε όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού», είπε και πρόσθεσε: «Θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά στις περιοχές που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Δεν αισθανόμαστε ότι κάτι μας ξεφεύγει».

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως από αύριο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από κοινό και εργαζόμενους σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες, υπηρεσίες και καταστήματα τροφίμων. 

00Spitiko

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »