Υποχρέωση όλων μας η ενίσχυση του Εθελοντικού Κοινωνικού Φαρμακείου Σάμου «Ευαγγελία Καραγεωργίου»

Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν κοστίζει πολύ. Κι αν θέλουμε σε όλα να βλέπουμε μια ανταπόδοση, όσοι ανοίγουν τα χέρια, δηλαδή τις καρδιές τους και προσφέρουν, παίρνουν πίσω ένα φούσκωμα στο στήθος που σίγουρα αξίζει περισσότερα ευρώ από αυτά που έδωσαν.

Κατανοούμε πως οι καιροί είναι δυσβάσταχτοι για πολλούς συμπολίτες μας, όμως για ακόμα περισσότερους είναι τραγικοί.
Αντιλαμβανόμαστε και παρατηρούμε πως τα 4 τελευταία χρόνια, ειδικά στην πόλη της Σάμου, αρκετοί επιχειρηματίες έχουν ευνοηθεί οικονομικά από το προσφυγικό – μεταναστευτικό. 
Ωστόσο, με μεγάλη μας λύπη κι απογοήτευση διαπιστώνουμε πως εκτός από 2-3 ευαίσθητους επιχειρηματίες προς τιμήν τους, οι υπόλοιποι μας έχουν γυρίσει την πλάτη. Εν τούτοις, πολύ συχνά, βλέπουμε σε αφίσες διαφόρων εκδηλώσεων στο νησί μας, τα ονόματα πολλών επιχειρηματιών ως χορηγούς τους κι αναρωτιόμαστε ποιες τελικά είναι οι προτεραιότητες τους κι αν οι προσφορές τους υπαγορεύονται από ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη.

Επιπλέον παρατηρούμε πως ούτε οι πελάτες των φαρμακείων διαθέτουν έστω και δέκα λεπτά του ευρώ από τα ρέστα τους για την ενίσχυση των κουμπαράδων μας κι αυτό μας στεναχωρεί πολύ.
Η υπερισχύουσα αυτή νοοτροπία έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση πλέον των αποθεμάτων στους κουμπαράδες που έχουμε τοποθετήσει στα φαρμακεία της πόλης μας, του Καρλοβάσου και του Κοκκαρίου καθώς και στο Διαγνωστικό Κέντρο του κυρίου Μάνου Λογοθέτη στο Βαθύ και στο κατάστημα της κυρίας Lucy Manolios στο Καρλόβασι.

Επιπλέον, είναι πραγματικά λυπηρή η διαπίστωση μας ότι μέχρι τώρα η μεγαλύτερη βοήθεια που έχουμε λάβει σε φάρμακα και χρήματα προέρχεται εκτός Σάμου !

Θέλουμε για μια ακόμα μια φορά να σας γνωστοποιήσουμε πως το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΑΜΟΥ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΚΟ, η εργασία μας σ’ αυτό είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και δεν έχουμε άλλους πόρους πέρα από την δίκη σας προσφορά σε φάρμακα και την οικονομική σας ενίσχυση.

Με την δική σας ελάχιστη οικονομική συμβολή, οι πάσχοντες ασθενείς μας από χρόνια νοσήματα σε περίπτωση που εμείς δεν διαθέτουμε τα συγκεκριμένα φάρμακά τους, θα μπορούν να εκτελούν τις συνταγές τους χωρίς καμία επιβάρυνση, δηλαδή χωρίς να πληρώνουν την συμμετοχή τους αφού αυτή θα καλύπτεται από το ποσόν της χρηματικής δωρεάς σας η οποία θα παραμένει στον κουμπαρά.

Κάνουμε λοιπόν έκκληση σε όλους εσάς τους μόνιμους κατοίκους, στους επισκέπτες απόδημους Σαμίους που βρίσκεστε στο νησί μας για το καλοκαίρι κι επιπλέον σε Συλλόγους και Οργανισμούς, στους επικερδείς τοπικούς επιχειρηματίες, να ενισχύσετε τους κουμπαράδες μας με την ελάχιστη, ότι μπορεί ο καθένας σας δωρεά.

Επιπλέον τώρα το καλοκαίρι που γίνονται πολλές εκδηλώσεις στο νησί μας, θα μας βοηθούσε πολύ αν μέρος των χρημάτων από αυτές μπορούσαν να διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο. 
Το φάρμακο όπως και το φαγητό, είναι απαραίτητο για την επιβίωση των περίπου 100 ασθενών μας με χρόνια νοσήματα που αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους για την αγορά των φαρμάκων τους.

Μην τους εγκαταλείψετε, μην τους απελπίσετε περισσότερο ..
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Οι εθελοντές
Σπύρος Κατσαρός 
Μανιάνα Πόνη 
Ειρήνη Τσιλίρη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νότης Μαριάς: Και νέο «δωράκι» στον Ερντογάν από τη Γερμανική  Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης παραμονές των κυρώσεων

Μήνυμα του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή και πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Με αυτή τη φράση αποδόθηκε η γενναία υπεράσπιση της Πατρίδας μας από τον λαό μας όταν στις 28 Οκτωβρίου 1940

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 1547 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Στον Πολιχνίτο και στις  εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου  του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παραβρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρουσία του  Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου και

Περισσότερα »