Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση έργων στο μεταναστευτικό

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ανακοίνωση για τη χρηματοδότηση έργων στο μεταναστευτικό

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων αναφορικά με έργα που συνδέονται με το μεταναστευτικό ζήτημα, διευκρινίζεται ότι αποτελεί πάγια τακτική στη δημόσια διοίκηση να αναζητούνται οι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία χρηματοδότησης. Η ευρωπαϊκή έγκριση για τη χρηματοδότηση των εν λόγω έργων υπάρχει επί της αρχής και το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί και τυπικά.

Η χρηματοδότηση δεν έχει, σε καμία περίπτωση, «κολλήσει», καθώς για την εκταμίευση των σχετικών πόρων απαιτείται να ακολουθηθεί μια τυποποιημένη διαδικασία, κατά την οποία ένα από τα βήματα είναι η συγγραφή του τεχνικού δελτίου και το αίτημα για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδάλλως, δεν μπορεί να δοθεί, όπως είναι λογικό, η τελική έγκριση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επισημαίνεται ότι η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται για κάθε έργο για το οποίο αιτείται η χώρα μας ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγραφή μηδενικών ροών δεν πρέπει να λογίζεται στη δημόσια σφαίρα ως εχέγγυο εφησυχασμού και αδράνειας. Αντιθέτως, πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για παρεμβάσεις με σκοπό την βελτίωση της κατάστασης στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και την προετοιμασία εν όψει (α) καλοκαιριού και ενδεχόμενης αύξησης των ροών και (Β) νέας περιόδου έξαρσης της πανδημίας του COVID-19. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες υποδοχής, καθώς και να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφαλείας εντός και εκτός των δομών φιλοξενίας».

Armodios Banner

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα