Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης: «Η πυρκαγιά μιλάει συνήθως, άρα και ο δράστης τις περισσότερες φορές βρίσκεται»

Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης: «Η πυρκαγιά μιλάει συνήθως, άρα και ο δράστης τις περισσότερες φορές βρίσκεται»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Υποστράτηγος της Π.Υ, ο νέος Συντονιστής Αιγαίου & Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης.

«Ήταν μια από τις δύσκολες επεμβάσεις (πυρκαγιά στους Φούρνους πλησίον ΧΥΤΑ) γιατί όπου δεν έχουμε και πυροσβεστική δύναμη πάνω στο νησί , για εμάς είναι ένα έξτρα πρόβλημα, ειδικά όταν τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι τόσο καλά, δεν είναι τόσο εύκολο να μετακινήσουμε δυνάμεις. Σηκώσαμε άμεσα το ελικόπτερο που εδρεύει στη Σάμο, το οποίο ξεκίνησε άμεσα την πυρόσβεση από τον αέρα.

Μας βοήθησε πάρα πολύ η τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού και σε περίπου μία ώρα είχαμε καταφέρει να φτάσουμε και με ένα όχημα από την Ικαρία να περάσουμε απέναντι με τρεις συναδέλφους, όπου καταφέραμε να ελέγξουμε την πυρκαγιά. Με δεδομένο ότι είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία με τον αέρα να μετακινήσουμε δυνάμεις λόγω του καιρού.

Για την πυρκαγιά στην περιοχή «Ξεπαγιασμένο», γίνεται προανάκριση, έχουμε κάτι στο μυαλό μας, νομίζω ότι η προανάκριση θα οδηγήσει και στις αιτίες και στον δράστη της πυρκαγιάς. Το 99% των πυρκαγιών που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι από ανθρώπινο χέρι, είτε από αμέλεια, είτε εκ προθέσεως. Η πυρκαγιά μιλάει συνήθως, άρα και ο δράστης τις περισσότερες φορές βρίσκεται».

Μεγάλη προσοχή προς τους πολίτες τονίζει ο κ. Σταμούλης, ειδικά αυτές τις ημέρες που τα καιρικά φαινόμενα ευνοούν την εξάπλωση. Άλλωστε αυτός που με τέτοιες συνθήκες κάνει εργασίες με φωτιά, στην ουσία θέλει να κάψει. Το νησί και γενικότερα ο Νομός, έχει ενισχυθεί και οργανωθεί σε μεγάλο βαθμό και σε προσωπικό και σε υλικό στον τομέα της πυρόσβεσης, αλλά το κυριότερο είναι ο ίδιος ο πολίτης να προσέχει τον τόπο που μένει.     

00Spitiko 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »