Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Νουρουντούς: «Με ψυχραιμία, σύνεση και ηρεμία, θα γίνει αυτό που πρέπει, έτσι ώστε η χώρα να πάει πάρα πολύ καλά»

Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Νουρουντούς: «Με ψυχραιμία, σύνεση και ηρεμία, θα γίνει αυτό που πρέπει, έτσι ώστε η χώρα να πάει πάρα πολύ καλά»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διευθυντής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς.

Οι στιγμές που βιώνει η χώρα είναι μοναδικές αλλά χρειάζεται ευσυνειδησία και συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα που όρισε η κυβέρνηση για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Είναι γεγονός ότι πράγματι ζούμε ιστορικές στιγμές, όχι μόνο η χώρα μας αλλά στο σύνολό της η παγκόσμια κοινότητα και οφείλουμε όλοι μας να εκπληρώσουμε το χρέος μας, το εθνικό μας χρέος προς την πατρίδα. Με ψυχραιμία, σύνεση και ηρεμία, θα γίνει αυτό που πρέπει, έτσι ώστε η χώρα να πάει πάρα πολύ καλά».  

Η ιδιαιτερότητα των νησιών είναι ο επιπλέον πληθυσμός που υπάρχει λόγω μεταναστευτικού – προσφυγικού, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο το έργο των τοπικών φορέων και της Αστυνομίας.

«Μεγάλος αριθμός μεταναστών που να κυκλοφορεί στο Βαθύ της Σάμου δεν υπάρχει, το ότι επιχείρησαν κάποιοι διαμένοντες στο ΚΥΤ να κατέβουν κάτω στο Βαθύ της Σάμου είναι γεγονός, πλην όμως η Ελληνική Αστυνομία επέστρεψε 116 διαμένοντες στο ΚΥΤ που επιθυμούσαν να κατέβουν κάτω χωρίς να έχουν το δικαίωμα για αυτή την κίνησή τους».

Η Αστυνομία βρίσκεται σε κομβικά σημεία για τον έλεγχο, «έχουμε ήδη καταρτίσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο λειτούργησε πιλοτικά την προηγούμενη εβδομάδα και από σήμερα λειτουργεί σε πλήρη εξέλιξη, υπό την έννοια ότι έχουμε στα χέρια μας και 2 Υπουργικές αποφάσεις, η μία που αφορά τον περιορισμό των πολιτών και μία που αφορά τον περιορισμό των διαμενόντων στα ΚΥΤ και με βάση αυτά τα εργαλεία εμείς εφαρμόζουμε τα όσα εντέλλονται από αυτές τις κοινές υπουργικές αποφάσεις, έτσι ώστε να κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δουλειά μας, αλλά πρωτίστως να εκπληρώσουμε το εθνικό μας προς την πατρίδα χρέος».  

Ο κ. Ντουρουντούς, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συναδέλφους στο Βόρειο Αιγαίο (Σάμο, Χίο, Λέσβο) γιατί λειτουργούν στο πλαίσιο της υπέρβασης και για άλλη μια φορά θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Βασικό είναι όλοι ν’ ακολουθήσουν τις εντολές της κυβέρνησης, η Ε.Α έχει διάθεση προστασίας προς τους πολίτες και όχι τιμωρού.

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται επιχειρήσεις μεταφοράς μεταναστών στην ενδοχώρα, όπως τόνισε ο κ. Ντουρουντούς, είχαν παρθεί όλα τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας για την προστασία των συνοδών αστυνομικών και του πληθυσμού.

Για τα γενικότερα μέτρα, «δεν αρκεί μόνο η συμβολή της Ε.Α., η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, άλλωστε διαχρονικά το κάνει και πιστεύω ότι όλοι μας θα εκπληρώσουμε το εθνικό μας προς την πατρίδα χρέος, χρησιμοποιώντας την φράση «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Στα όριά τους βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική πριν ακόμη μπει ο χειμώνας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας,

Περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν μας, ὅτι περατωθείσης τῆς ἐκ βάθρων ἀνακαινίσεως τοῦ Καθολικοῦ Ναοῦ τῆς Ἱερᾶς καί Σεβασμίας Μονῆς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου

Περισσότερα »