Υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Τζίχας: Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η υποκριτική στάση της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η υποκριτική στάση της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που απειλούνται από τις βροχές και τη παγωνιά, «πετώντας το μπαλάκι» στη τοπική κοινωνία και μιλώντας για ανάγκη αλληλεγγύης.

Ποιοι; Αυτοί που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα, αυτοί που κοροϊδεύουν ασύστολα για αποσυμφόρηση που δεν γίνεται, αυτοί που ετοιμάζουν νέα φυλακή εγκλωβισμού ακόμη μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων στη Σάμο.

Αν νοιάζονται για τους πρόσφυγες έχουν λύση:

Κατάργηση των χοτ σποτ τώρα. Ακύρωση των σχεδίων για νέο μεγαλύτερο στο νησί μας. Απεγκλωβισμός από τα νησιά. Μεταφορά σε ασφαλείς στεγανούς και θερμαινόμενους χώρους στην ηπειρωτική Ελλάδα, γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών για να πάνε στις χώρες που έχουν επιλέξει.

Όσο αφορά το λαό της Σάμου, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, δεν κάνει ψευδεπίγραφες εκκλήσεις. Κάνει πράξεις. Είναι καθημερινά στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών με συγκέντρωση και προσφορά ζεστών χειμωνιάτικων ρούχων, με γάλα που το στερούνται νεογέννητα βρέφη και μικρά παιδιά, με ό,τι μπορεί για να απαλύνει τα βάσανά τους. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ας ψαχτούν οι κυβερνώντες μήπως ανακαλύψουν στις γραμμές τους την ανθρωπιά που έχασαν.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα