Υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 340.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια της Ικαρίας

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας παραμονής της στη Σάμο, επισκέφθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Κατρακάζο και Γιώργο Κυριαζή καθώς και με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Σάμου:

Τις εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου: «Αποκατάσταση υποσκαφής λιμένα Μαλαγαρίου».

Το έργο εκπονείται μετά από προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2018, έχει εκτελεστεί περίπου το 20% του έργου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2019.

Τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου βελτίωσης της εθνικής οδού Σάμος-Καρλόβασι, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η κα Καλογήρου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Εργασίες βελτίωσης επιπέδου οδικής ασφάλειας επαρχιακού δικτύου Ικαρίας», συνολικού προϋπολογισμού 340.992,42 ευρώ.

Στα πλαίσια του έργου θα υλοποιηθούν βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις σε προκαθορισμένες περιοχές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας.

Προτεραιότητα δίνεται στα τμήματα του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν υψηλή συχνότητα ατυχημάτων. Συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν σε:

00kalogirouerga02

Εργασίες φυτοκοπής – κλαδοκοπής.

Επίστρωση ισοπεδωτικής και αντιολισθηρής στρώσης.

Καθαρισμό ερείσματος.

Τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.

Γραμμική Οριοσήμανση και τοπθέτηση Οριοδεικτών.

Αποξηλώσεις – καθαιρέσεις – μεταφορές.

Τοποθέτηση Στηθαίων Ασφαλείας.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 8 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» του ΕΣΠΑ και υλοποιείται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Με το έργο αυτό αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να βελτιώσουμε την ασφάλεια στο υφιστάμενο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας. Παράλληλα, με τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αντιμετωπίζονται περαιτέρω ανάγκες που υπάρχουν, ενώ σταθερά προχωρούν οι παραγραμματισμένες διαδικασίες εκπόνησης μελετών σημαντικών οδικών έργων για το νησί της Ικαρίας».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Νέα προκήρυξη για 500 μόνιμους γιατρούς – Σε ποιες περιοχές ανοίγουν οι θέσεις

Την πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγες μέρες. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα

Περισσότερα »
Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Eργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαιτεί το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου

Περισσότερα »