Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας για 3 νέα έργα σε Ικαρία & Φούρνους συνολικού Π/Υ 165.000 €

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε Προγραμματικές Συμβάσεις με το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας για την υλοποίηση 3 έργων σε Ικαρία και Φούρνους συνολικού προϋπολογισμού 165.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα:

«Ηλεκτροφωτισμός Λιμένα Αγ. Κηρύκου Ικαρίας» Π/Υ 80.000 €

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαίρεσης και αντικατάστασης του συνόλου των ιστών και των φωτιστικών σωμάτων στον βραχίονα του λιμένα, με παράλληλη καθαίρεση και ανακατασκευή των βάσεων των ιστών. Αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στον δρόμο του λιμένα και στο αλιευτικό καταφύγιο.

«Ηλεκτροφωτισμός Λιμένα Ευδήλου Ικαρίας» Π/Υ 45.000 €

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αντικατάσταση μέρους των ιστών φωτισμού στο Παλαιό Λιμάνι και την επισκευή των υπολοίπων. Παράλληλα θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα κοντά στον προσήνεμο μώλο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και εργασίες για την αντικατάσταση καλωδίων και την κατασκευή φρεατίων για τη σύνδεση των ιστών.

«Αντικατάσταση ανοδίων προστασίας μεταλλικών πασσάλων Αλιευτικού Καταφυγίου Φούρνων» Π/Υ 40.000 €

Στο πλαίσιο του έργου θα τοποθετηθούν 143 νέα ανόδια για την προστασία των μεταλλικών πασσάλων στήριξης μέρους των κρηπιδωμάτων του Αλιευτικού Καταφυγίου Φούρνων.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα υλοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »