Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Δήμου Ανατολικής Σάμου και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Δήμου Ανατολικής Σάμου και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου προχωρά στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου αποβλέπει στην δημιουργία νέων δεδομένων και ευκαιριών για την ανάπτυξη, την ευημερία και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Στο πλαίσιο ανάπτυξης της Ψηφιακής Στρατηγικής του Δήμου , η διάχυση γνώσης και η μεταφορά τεχνογνωσίας επικυρώνεται με τη συνεργασία των δύο μερών.

Μεταξύ άλλων όρων συνεργασίας, προβλέπεται επίσης ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμφωνούν από κοινού, στη δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». 
Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει μια νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

teleion maketa16

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία, αιτούμενοι για ακόμη μια φορά τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς

Περισσότερα »
Γιώργος Στάντζος: «Γενναία αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και ο υπόλοιπος πληθυσμός στου «ΖΕΡΒΟΥ». Μην μας πανικοβάλλει το επίπεδο 2 ή 3..»

Συνάντηση Γιώργου Στάντζου με Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τρίτη (02/03), ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος κατόπιν πρόσκλησης του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να συναντηθεί

Περισσότερα »