Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Δήμου Ανατολικής Σάμου και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Δήμου Ανατολικής Σάμου και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου προχωρά στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου αποβλέπει στην δημιουργία νέων δεδομένων και ευκαιριών για την ανάπτυξη, την ευημερία και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Στο πλαίσιο ανάπτυξης της Ψηφιακής Στρατηγικής του Δήμου , η διάχυση γνώσης και η μεταφορά τεχνογνωσίας επικυρώνεται με τη συνεργασία των δύο μερών.

Μεταξύ άλλων όρων συνεργασίας, προβλέπεται επίσης ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμφωνούν από κοινού, στη δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». 
Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει μια νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

teleion maketa16

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »