Υπό μερικό έλεγχο – Συνεχίζεται η πυρκαγιά στην Ικαρία

Υπό μερικό έλεγχο – Συνεχίζεται η πυρκαγιά στην Ικαρία

Ενημέρωση 16:00

Η φωτιά ακόμα συνεχίζει να καίει σε ένα σημείο πάνω από το Μονοκάμπι.
Στο σημείο (που είναι πολύ δύσβατο) επιχειρούν πεζοπορία τμήματα και Πυροσβεστικά Ελικόπτερα που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο της φωτιάς. Η κόπωση μετά από 20 ώρες στο μέτωπο της φωτιάς μπορεί να υπάρχει όμως όλο το προσωπικό παλεύει κυριολεκτικά με τις φωτιές για να ελεγχθεί μια από τις δύσκολότερες πυρκαϊές στην ιστορία του νησιού.
Στη παρούσα κατάσταση ευτυχώς δεν απειλεί οικισμούς όμως το απρόβλεπτο του καιρού δεν αφήνει περιθώρια να μείνει ενεργό μέτωπο για δεύτερο βράδυ.
Φωτογραφίες: Γιάννης Καλαμπόγιας

00FotiaIkaria02

Ενημέρωση 14:00 – Πέμπτη 13 Αυγούστου

Οι εστίες της φωτιάς έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται ακόμα ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις που κάνουν κατάσβεση και πλέον επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση.

Ρίψεις νερού συνεχίζονται από τα εναέρια μέσα που έχουν ενισχυθεί και με τη παρουσία ακόμα ενός ελικοπτέρου.

Ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς δεν παρατηρείται, ενώ μετά από επικοινωνία και με τον Δήμο αλλά και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών ενημερωθήκαμε πως δεν υπάρχει ανάγκη υποστήριξης αυτή την ώρα από επιπλέον εθελοντές.

Μεγάλη επαγρύπνηση όλο το επόμενο 24ωρο καθώς και αύριο η επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς στα νησιά μας είναι Υψηλή (κατηγορία 3).

ikariaki.gr

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »