Ύπατη Αρμοστεία: Μηνιαία επισκόπηση (Νοέμβριος) για τη Σάμο

Αφίξεις

Αυτό το μήνα, 1018 άτομα κατέφτασαν στη Σάμο, αντιπροσωπεύοντας μια μείωση από τις 1.892 αφίξεις του προηγούμενου μήνα και αύξηση σε σχέση με τις 277 αφίξεις της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους. Η πλειονότητα τους είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτό το μήνα είναι 33, ενώ του προηγούμενου ήταν 61.

Πληθυσμός στο Νησί

Στη Σάμο, διαμένουν περίπου 4.350 πρόσφυγες και μετανάστες. H πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από το Αφγανιστάν (23%), το Ιράκ (19%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (13%) και το Καμερούν (10%). Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού και τα παιδιά το 29% εκ των οποίων περίπου 6 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 25% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Γουινέα. Το 44% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Αφίξεις σε άλλα Νησιά

Αυτό το μήνα, 2.075 άνθρωποι αφίχθησαν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων κατέφτασαν στη Σάμο. Ο μέσος όρος των καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά, συμπεριλαμβανομένου της Σάμου, ήταν 69 άτομα.

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Αυτό το μήνα, έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών, 967 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα. Από αυτούς, 918 (95%) μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανάπτυξη Ελληνικής Σημαίας 104 τ.μ. στον κόλπο της πόλεως Σάμου

Δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων από μαθητές/τριες για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε

Περισσότερα »
Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »