Ύπατη Αρμοστεία: 7.600 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο. Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι 8.138

Ύπατη Αρμοστεία: 7.600 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο. Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι 8.138

Στη δημοσιότητα έδωσε την εβδομαδιαία επισκόπηση για το νησί της Σάμου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Για το διάστημα 24/02 – 01/03 αναφέρει ότι στο νησί βρίσκονται περίπου 7.600 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 8.138 πρόσφυγες και μετανάστες. Αναλυτικά η επισκόπηση της Υ.Α.:

Αφίξεις

Αυτή την εβδομάδα, 268 άτομα κατέφθασαν στο νησί της Σάμου, σημειώνοντας αύξηση συγκριτικά με τις 234 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και συγκριτικά με τις μηδέν αφίξεις της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους. Η πλειονότητα των αφίξεων είναι από τη Συρία ενώ το 36% είναι κάτω των 18 ετών. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτής της εβδομάδας ανέρχεται στα 38 άτομα, ενώ της προηγούμενης ήταν 33.

Πληθυσμός στο νησί

Στη Σάμο, διαμένουν περίπου 7.600 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στο νησί είναι από τη Συρία (36%), το Αφγανιστάν (22%), και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (13%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 21% του πληθυσμού. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 29%, και περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών.

Περίπου το 18% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Πληθυσμός ανά τοποθεσία

7.096 (93%) στο κέντρο υποδοχής στο Βαθύ, 296 (5%) στο πρόγραμμα στέγασης Υ.Α. και 204 (3%) Λοιποί (Περιλαμβάνονται άλλου είδους δομές και στέγαση με ίδια μέσα).

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Η πλειονότητα των αφίξεων κατέφτασε στη Λέσβο (566). Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 184 άτομα.

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Αυτή την εβδομάδα, έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών, 95 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα. Εξ αυτών, 91 (96%) μεταφέρθηκαν από τις ελληνικές αρχές – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε ανοιχτές δομές και σε διαμερίσματα της Υ.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος στέγασης ESTIA.

00VKDMarket1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »