Υδρορομπότ από το 2ο Γυμνάσιο Σάμου!! Δεν υπάρχουν λόγια για το αξιέπαινο αυτό δημιούργημα

Πρόγραμμα ‘Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης’ στο πλαίσιο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου υλοποιεί ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Βασίλης Μπαρέκος με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σάμου.
Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο «Κατασκευή απλού υποβρυχίου οχήματος για την εξερεύνηση του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής μας» και συμμετέχουν μαθητές από όλες τις τάξεις του 2ου Γυμνασίου Σάμου, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να κατασκευάσουν (χωρίς δική τους οικονομική επιβάρυνση) το Hydrobot, ένα απλό, τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα (ROV – Remotely Operated Vehicle).
Οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη χρήση τεχνικών & εργαλείων και συνδυάζουν πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης, πλωτήρες, μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, διακόπτες, μπαταρία κλπ. με την βοήθεια απλών οδηγιών.

00Ydrorobot01
Στη συνέχεια οι μαθητές με την καθοδήγηση πάντα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού γνωρίζουν τον μικροελεγκτή Arduino, τον τρόπο προγραμματισμού του και τη διασύνδεσή του με αισθητήρες με απώτερο σκοπό το υποβρύχιο να χρησιμοποιηθεί για την εξερευνήσουν το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής μας.
Η ιδέα του Hydrobot βασίστηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα SeaPerch το οποίο ξεκίνησε στο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο συνάδελφο εκπαιδευτικό και τους μαθητές του σχολείου μας για αυτό το επίτευγμα τους, καθώς και στη διεύθυνση και υποδιεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Σάμου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων που στηρίζουν τέτοιες αξιέπαινες δράσεις.
Σύντομα θα έχουμε και άλλα αφιερώματα στην εξέλιξη των εργασιών στο θέμα αυτό.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στα παρακάτω link:
Πληροφορίες για τα υδρορομπότ
Φωτογραφίες από τα στάδια δημιουργίας του υδρορομπότ

Πηγή:www.http://makissamos.blogspot.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χειροτονία του Διακόνου π. Πορφυρίου, Μοναχού της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Σάμου

Χειροτονία του Διακόνου π. Πορφυρίου, Μοναχού της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Σάμου

Τήν Δευτέρα 18η Ἰανουαρίου ἐ.ἔ., ἡμέρα τῆς ἑορτῆς τῶν δύο μεγάλων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας,  Ἀθανασίου τοῦ Μεγάλου καί Κυρίλλου, Πατριαρχῶν Ἀλεξανδρείας, τελέσθηκε στόν Ἱερό

Περισσότερα »