Υδρορομπότ από το 2ο Γυμνάσιο Σάμου!! Δεν υπάρχουν λόγια για το αξιέπαινο αυτό δημιούργημα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Πρόγραμμα ‘Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης’ στο πλαίσιο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου υλοποιεί ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Βασίλης Μπαρέκος με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σάμου.
Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο «Κατασκευή απλού υποβρυχίου οχήματος για την εξερεύνηση του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής μας» και συμμετέχουν μαθητές από όλες τις τάξεις του 2ου Γυμνασίου Σάμου, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να κατασκευάσουν (χωρίς δική τους οικονομική επιβάρυνση) το Hydrobot, ένα απλό, τηλεκατευθυνόμενο, υποβρύχιο όχημα (ROV – Remotely Operated Vehicle).
Οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη χρήση τεχνικών & εργαλείων και συνδυάζουν πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης, πλωτήρες, μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, διακόπτες, μπαταρία κλπ. με την βοήθεια απλών οδηγιών.

00Ydrorobot01
Στη συνέχεια οι μαθητές με την καθοδήγηση πάντα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού γνωρίζουν τον μικροελεγκτή Arduino, τον τρόπο προγραμματισμού του και τη διασύνδεσή του με αισθητήρες με απώτερο σκοπό το υποβρύχιο να χρησιμοποιηθεί για την εξερευνήσουν το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής μας.
Η ιδέα του Hydrobot βασίστηκε στο αντίστοιχο πρόγραμμα SeaPerch το οποίο ξεκίνησε στο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο συνάδελφο εκπαιδευτικό και τους μαθητές του σχολείου μας για αυτό το επίτευγμα τους, καθώς και στη διεύθυνση και υποδιεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Σάμου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων που στηρίζουν τέτοιες αξιέπαινες δράσεις.
Σύντομα θα έχουμε και άλλα αφιερώματα στην εξέλιξη των εργασιών στο θέμα αυτό.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στα παρακάτω link:
Πληροφορίες για τα υδρορομπότ
Φωτογραφίες από τα στάδια δημιουργίας του υδρορομπότ

Πηγή:www.http://makissamos.blogspot.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ