«Χτύπησε» το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Σάμου, με τους μαθητές/τριες του νησιού να επιστρέφουν σ’ αυτά μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο αγιασμός τελέστηκε στα σχολεία όλων των βαθμίδων του νησιού, με αρκετούς γονείς να συνοδεύουν τους μικρούς μαθητές, που για πρώτη φορά φέτος θα καθίσουν στα μαθητικά θρανία.

O Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος που βρέθηκε στον αγιασμό του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας στο μήνυμά του αναφέρει:

«Η παρουσία σήμερα εκπροσώπου της Περιφερειακής Αρχής στην Καλλιθέα είναι συμβολική αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική. Η εμπειρία που μοιραστήκαμε με τα 4 παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και τα 3 παιδιά του Νηπιαγωγείου αλλά και τους εκπαιδευτικούς, τον εκπρόσωπο και τους κατοίκους της πανέμορφης κοινότητας είναι μοναδική και δεν περιγράφεται με λόγια. Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε με μια κεντρική διοίκηση με άλλες δυστυχώς  προτεραιότητες, καθήκον όλων μας  στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι, ανεξαρτήτως των στενά οριζόμενων αρμοδιοτήτων, να σταθούμε δίπλα σε κοινωνίες, όπως αυτή της Καλλιθέας. Αίτημα όλων μας πρέπει να είναι σχολεία ανοιχτά χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, σχολεία που θα μεγαλώνουν και δε θα υποβαθμίζονται με μειώσεις εκπαιδευτικών.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-18 θα ήθελα να εκφράσω από καρδιάς σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα  των νησιών μας – στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς- τις ολόθερμες ευχές μου για μια χρονιά γεμάτη δύναμη, πρόοδο και επιτυχίες». ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ…

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος βρέθηκε στους αγιασμούς του 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου, του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, του 2ο Δημοτικού Σχολείου Σάμου και στα Γυμνάσια (1ο και 2ο) της πόλεως Σάμου (συμβολικά), εκεί όπου θα υπάρξουν έργα ανακατασκευής των κτηριακών εγκαταστάσεων.

00Agiasmoi02

«Η επιτυχής ένταξη του έργου για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και η παρέμβαση στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πόλεως Σάμου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίο 2014-2020, αποτέλεσε κύριο μέλημα και προσπάθεια του Δήμου οι οποίες συνιστούν τις μοναδικές παρεμβάσεις στις εκπαιδευτικές υποδομές της πρωτεύουσας εδώ και 15 χρόνια.

Παράλληλα έχει υποβληθεί πρόταση για παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου στα πλαίσια του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου προκειμένου να υπάρξει συνολική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών του νησιού μας. Είναι μια στρατηγική παρέμβαση, προς τη μοναδική σωστή κατεύθυνση: της πρέπουσας και οριστικής διευθέτησης των ζητημάτων στέγασης των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Σάμου, χωρίς ημίμετρα, αλλά υπεύθυνα και με το βλέμμα στο αύριο», ανέφερε στους χαιρετισμούς του ο Δήμαρχος Σάμου.

00Agiasmoi03

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους στους Φούρνους, αλλά το μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής διαβάστηκε από τους Ιερείς που τέλεσαν τον Αγιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν αναμένονται να υπάρξουν κενά στο διδακτικό προσωπικό και αν υπάρξουν θ’ αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσεχείς ημέρες.

00Agiasmoi04

Το κουδούνι της αυριανής ημέρας θα χτυπήσει στις 08:15.

Καλή σχολική χρονιά.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »