«Χριστούγεννα στην παλιά Ελλάδα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καπετάν Λαχανάς»

Με γέλια και παιδικές φωνές γέμισε η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, στην ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου ο Καπετάν Λαχανάς, εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων, το βράδυ της Κυριακής (15/12).

Η παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο «Χριστούγεννα στην παλιά Ελλάδα», μετέφερε τους θεατές σε ήθη και έθιμα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, δοσμένα μέσα από τις γλυκές φωνούλες των μικρών πρωταγωνιστών.

Για την κάθε περιοχή έγινε αναφορά σε ένα μικρό δρώμενο, υπό τους ήχους τοπικών παραδοσιακών καλάντων. Η άψογη προετοιμασία από την υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο του συλλόγου, κας. Αγγελικής Κουλούρη, έφερε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Όμως από ένα πολιτιστικό σύλλογο, όπως ο Καπετάν Λαχανάς, δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός, έτσι τα παιδικά και εφηβικά τμήματα έδωσαν ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους , γεμίζοντας την σκηνή χάρη και νιάτα.

Βέβαια σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης , ο οποίος μοίρασε χειροποίητα δωράκια σε όλα τα παιδιά , φτιαγμένα με πολύ αγάπη και επιμέλεια από την ομάδα πλεκτικής του συλλόγου, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Μαριγούλας Τακτικού.

Ο σύλλογος πάντα αρωγός στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, θα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Σάμου. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ σε λίγο…

Ελένη Χατζηγεωργίου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα