Χρίστος Σεβαστάκης: Ως προηγούμενη Δημοτική αρχή, ήμασταν πάντα έτοιμοι. Χλωριώναμε το νερό μια φορά το μήνα, μερικές φορές και δύο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Aντιδήμαρχος και πρώην Δήμαρχος Σάμου, κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης.

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της πόλης της Σάμου, μετά από την ανακοίνωση πως το νερό ύδρευσης είναι μη πόσιμο. Κατά την διάρκεια θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής , όπως είπε ο κ. Σεβαστάκης, «…ποτέ δεν υπήρχε αυτή η εκδοχή, εμείς ήμασταν πάντα έτοιμοι, χλωριώναμε. Υπήρχε συνεργείο δύο ατόμων, ήταν ο Κοντουρούδας Γιάννης, υπάλληλος του Δήμου, έπαιρνε δείγματα από όλες τις πηγές, από όλες τις γεωτρήσεις και τις στέλναμε στην Αθήνα».

Δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα, χλωριωνόταν πάντα το νερό και όπως είπε ο κ. Σεβαστάκης ποτέ δεν σταμάτησαν να το κάνουν, κάθε μήνα και πολλές φορές και δύο φορές το μήνα. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιούνταν κάθε μήνα και γίνονταν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

«Ακούστηκαν πολλά και έπρεπε η νέα δημοτική αρχή να συμβουλευτεί εμάς, να ρωτήσει, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Έχω πληροφορίες ότι από την ημέρα που φύγαμε, εμείς αρχές Αυγούστου είχαμε 50 μπιτόνια, τα 25 μπιτόνια τα χλωριώσαμε τον Αύγουστο. Έχουμε απαντήσεις για την δειγματοληψία αρχές Αυγούστου, από εκεί και πέρα περισσέψανε 25 μπιτόνια, ενώ αυτή τη στιγμή στην αποθήκη είναι 22 μπιτόνια. Δηλαδή σε ένα μήνα ρίξανε 3 μπιτόνια».

Πολύς λόγος έγινε για δεξαμενές ακάλυπτες, όμως ο κ. Σεβαστάκης τόνισε πως όλες οι δεξαμενές είναι κλειδωμένες, υπήρξε μία περίπτωση το καλοκαίρι στην Κούτρα, που την είχαν σπάσει οι μετανάστες-πρόσφυγες, αλλά έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ασφάλισης.

Παλιότερα υπήρχε εταιρεία που αναλάμβανε την χλωρίωση, αλλά με τις περικοπές αυτό γίνεται πλέον από τους υπαλλήλους του Δήμου και ίσως να δημιουργήθηκε κάποιο θέμα, λόγω και της μετακίνησης του υπαλλήλου στον Δήμο Δυτικής Σάμου.

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Σάμο για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων (φωτιά στο ΚΥΤ)

Συνελήφθη, προχθές (Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020) στη Σάμο, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της διέγερσης

Περισσότερα »

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Με συμμετοχή εκπροσώπων δεκάδων σωματείων και φορέων του νησιού και με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στις εξελίξεις στη Λέσβο και

Περισσότερα »