Χριστόδουλος Στεφανάδης: Υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης του Νοσοκομείου Σάμου και πιέζεται αφόρητα δυστυχώς από το μεταναστευτικό – προσφυγικό

H «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» στους Μυτιληνιούς. Συνάντηση με τους φορείς της Κοινότητας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., ο καρδιολόγος κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο ίδιος έχει καταγωγή από την Ικαρία, κάτι που είναι βασικό για την επιλογή του να είναι υποψήφιος στο Νομό Σάμου.

Υπάρχουν τρόποι φυσικής παρουσίας στο νησί, που έχουν ουσία, όπως με την Κινητή Καρδιολογική Μονάδα από το Ιατρικό Κέντρο, έγινε συνέδριο με κορυφαίους επιστήμονες, ιατρική εκδήλωση στο αμφιθέατρο της περιφέρειας, οπότε η παρουσία του είναι συνεχής, όπως και η βοήθεια σε συμπολίτες του.

Για το Νοσοκομείο Σάμου ο κ. Στεφανάδης είπε ότι είναι υποστελεχωμένο, «είναι πράγματι πολύ σοβαρό το θέμα που αποκτά ενδεχομένως καταστάσεις ανεξέλεγκτες, η μη ύπαρξη παιδιάτρου ή παιδιάτρων, αλλά γενικότερα στελέχωσης του νοσοκομείου το οποίο πιέζεται αφόρητα από το μεταναστευτικό πρόβλημα».

Υπάρχει η δυνατότητα από την Υγειονομική περιφέρεια να μεταφερθεί παιδίατρος στο Νοσοκομείο της Σάμου, αρκεί να υπάρχει ισχυρή θέληση από τους φορείς. Δέσμευση να γίνει το παν για στελέχωση των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας.

00Stefanadis02

Το κλειδί για βοήθεια είναι η προσέγγιση στην κεντρική εξουσία, πράγμα που ο ίδιος κατέχει, ενώ η μέχρι τώρα διαχείριση του μεταναστευτικού από τον πρώην βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη, έχει πλήξει το νησί.

Για το νέο ΚΥΤ, στη σύσκεψη στους Μυτιληνιούς ο κ. Στεφανάδης, εξέφρασε τη θέση του στη μη δημιουργία νέου κέντρου στην περιοχή και προσφέρθηκε να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί για την επίλυση του ζητήματος.

«Όλο το πρόβλημα ξεκινά από την ιδεοληψία, δηλαδή αν δεν πιστεύω κάτι, ότι και να πιεστώ δεν μπορώ να το υλοποιήσω. Αυτή η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει μία διεθνής χαλαρή προσέγγιση σε αυτό το θέμα. Κάθε χώρα όμως έχει τους πολίτες της, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να μην είναι ανθρωπιστής, να μην είναι αλληλέγγυος , αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χάσει το κεκτημένο ο Σαμιώτης εν ονόματι της αλληλεγγύης».

Για το νομό της Σάμου, το χωροταξικό είναι ένα σοβαρό θέμα και υπάρχει πρόγραμμα της Ν.Δ. για όλα τα σημαντικά ζητήματα. Υπάρχει μια δράση σε εξέλιξη δημιουργίας Ινστιτούτου Μακροζωίας και παθήσεων του γήρατος. Θα προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες με παγκόσμια προβολή καθώς η Σάμος έχει τεράστια πλεονεκτήματα με τον πολιτισμό.

Το νησί προσφέρει την δυνατότητα δημιουργίας Πανεπιστημίου και στην πρωτεύουσα, ενώ το κρασί της Σάμου θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορωνίδα της πρώτης θέσης των ελληνικών κρασιών. Όλα αυτά για να γίνουν γνωστά θα πρέπει να αυξήσεις την επιρροή και την δυναμική του νησιού στο διεθνή χώρο και πίεση από τους επιχειρηματίες, αρκεί να υπάρχει θέληση.

giagiamas logo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα