Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Ο Δήμαρχος Αν. Σάμου είναι ένας θεσμός που προέρχεται από το λαό και πρέπει να συνεργάζεται με τον Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος» (ηχητικό)

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης.

Υπάρχει μια μικρή ενόχληση από πλευράς του κ. Στεφανάδη καθώς δεν ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιο Στάντζο, για τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γεώργιο Κουμουτσάκο.

«Το θέμα είναι ότι πράγματι έτσι έγινε, το ξέρετε, θεσμικά ο βουλευτής έχει ένα βασικό θεμελιώδη ρόλο στα προβλήματα που προκύπτουν, είτε τα μεγάλα, είτε τα μικρά. Ο Δήμαρχος, δεν ξέρω, ίσως από υπερβολικό ζήλο πήγε μόνος τους σε μία διαδικασία επικοινωνίας με τον αρμόδιο για το θέμα του μεταναστευτικού. Ανεξάρτητα από το θεσμικό ατόπημα, δεν προάγει και τον στόχο που είναι κοινός και είναι αυτό το μείζον πρόβλημα της εξαθλίωσης της Σάμου. Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου ο Μακαριότατος πριν από λίγο και μου είπε, τι θα γίνει θα φύγουν; Ήρθαν 150 σήμερα, μέχρι τώρα δηλαδή η Σάμος αλώνετε από τους πρόσφυγες. Και σε αυτό το περιβάλλον δεν χωρούν ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε προσωπικές προσπάθειες προβολής».

Όπως είπε ο κ. Στεφανάδης, είχε τις διαβεβαιώσεις του κ. Στάντζου πως θα γινόντουσαν κινήσεις από κοινού για το καλό του τόπου και με τον Αντιπεριφερειάρχη.

«Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου είναι ένας θεσμός που προέρχεται από το λαό και πρέπει να συνεργάζεται με το Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος».

Αυτό που τόνισε ο κ. Στεφανάδης είναι πως ο Δήμαρχος εκπροσωπεί μόνο τον Δήμο του και όχι όλη τη Σάμο και θα πρέπει να είναι σε αγαστή συνεργασία με τον βουλευτή.

Σήμερα, Τετάρτη (18/09), ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου ΚΥΤ Σάμου στην περιοχή “Ζερβού (Σφαγεία ΚΝΙΤΗ)”.

«Δεν ξέρω τι τύχη θα έχει αυτό, εντάξει θα γίνει, αλλά μην ξεχνάτε ότι η χωρητικότητα που έχει σχεδιαστεί αυτό το κέντρο δεν λύνει το πρόβλημα. Δηλαδή εάν φιλοξενήσει 600-800 ή 1.000, ή έξι ή επτά χιλιάδες κατ΄άλλους που περιφέρονται Σάμο εντός και εκτός hot spot, που θα πάμε; αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο, θα μεγεθύνεται μέρα με τη μέρα».

Η απαίτηση του κ. Στεφανάδη είναι να υπάρχει ομοψυχία και μία κοινή στάση έναντι κάθε αρχής της κεντρικής εξουσίας, είτε λέγεται αναπληρωτής υπουργός ή οτιδήποτε, έτσι θα υπάρξει ενδεχομένως μία λύση.

«Το να πηγαίνει κάποιος θεσμικός από τη Σάμο και να προβάλλει αιτήματα ενδεχομένως όπως ακούω, για να προμηθευτεί απορριμματοφόρο, δεν ανταλλάσσεται αυτό το μεγάλο θέμα που έχει τεράστιες διαστάσεις με ανταποδοτικά οφέλη από τα δημοτικά. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση και δεν πρέπει να δεχτεί η Σάμος αυτό το βάρος και να το ανταλλάξει με 10 απορριμματοφόρα».

Για το θέμα του παιδιάτρου στο Γ.Ν. Σάμου, ο κ. Στεφανάδης είπε πως ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα προχωρήσει τάχιστα τις διαδικασίες για επικουρικό παιδίατρο.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »