Χριστόδουλος Στεφανάδης: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχει αποσυμφορηθεί το νησί της Σάμου από πρόσφυγες και μετανάστες

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχει αποσυμφορηθεί το νησί της Σάμου από πρόσφυγες και μετανάστες

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Κυριακής (20/10) ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με θέματα της επικαιρότητας.

«Η Σάμος περνάει μία κορυφαία κρίση, ίσως από τις μεγαλύτερες μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις επαναστάσεις στην ιστορία της και αναφέρομαι στο μεταναστευτικό το οποίο πνίγει το νησί, στραγγαλίζει τους κατοίκους, χάνουν το ζωτικό τους χώρο, στην υγεία τεράστια προβλήματα. Επομένως χρειάζεται σε αυτή τη φάση να υπάρχει ενότητα, αυτό που λέει ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη χώρα, για τη Σάμο, είναι πολύ μικρή για να είναι διαιρεμένη. Και εννοώ να υπάρχουν από κοινού οι Βαθιώτες, Καρλοβασίτες και ούτω καθεξής. Πιστεύω ότι η κρίση πλησιάζει στο τέλος της για το προσφυγικό. Πράγματι 7.000 μετανάστες-πρόσφυγες δημιουργούν αυτό το τεράστιο πρόβλημα για το οποίο οι κάτοικοι χάνουν τον ζωτικό τους χώρο, με όλα τα επακόλουθα. Ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα παρακολουθεί τα γεγονότα εκ του μακρόθεν, συμπάσχει αλλά δεν πάσχει, στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Η απόφαση της κυβέρνησης η οποία υλοποιείται άμεσα, είναι η άμεση μεταφορά προσφύγων-μεταναστών από το νησί. Σε επικοινωνία άμεση με τον υπεύθυνο Υπουργό τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου και επανέλαβε τη δέσμευση που είχε κάνει σε μας, ότι θα έχει αποσυμφορηθεί το νησί. Αύριο το απόγευμα 4-5 η ώρα θα έρθει ναυλωμένο πλοίο και θα πάρει 740 μετανάστες, την Πέμπτη θα πάρει άλλους 400, οπότε ξεπερνάμε τους 1.000, άλλοι 100 που έφυγαν με το πλοίο της γραμμής χθες. Νομίζω ότι δίνεται μια ανάσα αλλά βέβαια το να φύγουν 1.000-1.200 δεν σημαίνει ότι λύνεται το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου κατά τις δεσμεύσεις της κυβερνήσεως.

Επεξεργάζεται το Υπουργείο άμεσα ένα νομοσχέδιο το οποίο θα περάσει μέχρι τέλος του μηνός από την Ελληνική Βουλή που καθορίζει πολλά πράγματα και τα επαναφέρει στην σωστή τους διάσταση και κατεύθυνση».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναφέρεται στις Μ.Κ.Ο, στην ταχεία τακτοποίηση των προσφύγων και σε άλλες παραμέτρους του προσφυγικού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ροών και διαφορετικής μεταχείρισης των μεταναστών.

Αυτό που προσπαθεί ο αρμόδιος Υπουργός να κατευνάσει, είναι το φόβο άλλων περιοχών ότι θα μετατραπούν σε μια νέα Μόρια ή Βαθύ.

00ApenantiKYT

«Το θέμα του μεταναστευτικού παρέσυρε και άλλα θέματα, το θέμα της υγείας. Υπήρχε ένα νοσοκομείο το οποίο ίσα – ίσα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού και του Νομού. Με την πληθώρα των εισερχόμενων προσφύγων-μεταναστών, το σύστημα τείνει να καταρρεύσει. Βλέπουμε γιατρούς να παραιτούνται λόγω φόρτου εργασίας, βλέπουμε τους κατοίκους να παραπονούνται ότι δεν τυγχάνουν της ανάλογης νοσηλείας, δημιουργώντας μια επιπρόσθετη επιβάρυνση στην ψυχολογία και ουσιαστική επιβάρυνση στον πληθυσμό. Στο θέμα της υγείας ο Υπουργός είναι άμεσα γνώστης για το τι γίνεται και τι χρειάζεται. Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια ξέρει τα προβλήματα τα οποία άμεσα θα τα αντιμετωπίσει».

Ήδη στο θέμα των παιδιάτρων δόθηκε προσωρινή λύση με εκ περιτροπής γιατρούς στο Νοσοκομείο, ενώ θα γίνουν προσλήψεις και όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Δεν ισχύει , όπως δήλωσε ο κ. Στεφανάδης ότι θα υποβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Μπαίνουν σε μία σειρά θέματα όπως ο πολιτισμός, το χωροταξικό, συγκοινωνίες και στις υπηρεσίες προς τους πολίτες και έργα υποδομής όπως ο βιολογικός.

00Stefanadis02

«Το νέο ΚΥΤ θα γίνει, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που υπάρχει στον ιστό της πόλης. Θα κλείσει το κέντρο στο Βαθύ και θα αποδοθεί στον Δήμο σε βάθος χρόνου ορατό. Το νέο κέντρο θα είναι ελεγχόμενο, είναι αρκετά μακριά από την περίμετρο της πόλης των Μυτιληνιών, οπότε δεν πρέπει να φοβούνται οι κάτοικοι εκεί ότι θα γίνει κάτι ανάλογο».

Για το θέμα των μεταθέσεων των αστυνομικών, μπήκε ένα πρόγραμμα στο να έρθουν 20 αστυνομικοί να κάνουν πεζές περιπολίες στην πόλη.

teleion maketa16

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (29/09) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις

Περισσότερα »