Χριστόδουλος Στεφανάδης: Καθημερινά και αμετακίνητα στηρίζω τη θέση του λαού της Σάμου και προφανώς του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Καθημερινά και αμετακίνητα στηρίζω τη θέση του λαού της Σάμου και προφανώς του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

«Με εκπλήσσει η λογική αυτή, το απών ή μάλλον το παρών πως το εννοεί ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου και οι σύμβουλοί του που πιστεύουν αυτό. Θέλω να επισημάνω ότι καθημερινώς βγαίνω στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα, αμετακίνητα και στηρίζω τη θέση του λαού της Σάμου και προφανώς του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου. Το παρών τι σημαίνει; Σημαίνει να είμαι στη Σάμο στο καφενείο, στην πλατεία και να μιλάω, σε μια εσωστρέφεια να λέμε τον καημό μας; Ο μόνος από τους κυβερνητικούς βουλευτές που έχει πάρει ξεκάθαρα και αμετακίνητα θέση υπέρ του δικαίου του λαού της περιοχής του, είμαι εγώ. Και είναι κάτι επειδή το θεωρώ καθήκον μου».

«Συνιστώ στο Δήμαρχο να είναι πιο προσεχτικός στα λόγια του και στην παρουσία του στα ΜΜΕ. Ενδεχομένως, αλλοπρόσαλλη προσέγγιση του θέματος, τη μία να συγκινούμεθα, την άλλη να είμαστε επιθετικοί, την άλλη να ζητάμε βοήθεια την οποία την έχει οποτεδήποτε την ζήτησε, ε αυτό το πράγμα δεν είναι καλό για τον λαό της Σάμου». Όπως συμπλήρωσε ο βουλευτής Σάμου, η πολιτική θέλει συνέπεια, συνέχεια και ευθύτητα στις σχέσεις των ανθρώπων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι προσέγγισης του θέματος, τόνισε ο κ. Στεφανάδης, κραυγασμός, συγκίνηση, να προκαλεί συμπάθεια αλλά και πολύ δουλειά και όπως υποστήριξε ο ίδιος πράττει το τελευταίο, δηλαδή πολύ δουλειά.

Αντιδράσεις για την επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου υπήρξαν από τις τοπικές κοινωνίες. Η απόφαση της κυβέρνησης και η λέξη «επίταξη» που χρησιμοποίησε, είναι σκληρή ως λέξη, ειδικά για τους λόγους που προέβαλλε.

«Το θέμα που αφορά τις μολυσματικές ασθένειες και που αναφέρεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου , μην ξεχνάτε ότι είμαστε μπροστά σε μια ενδεχομένως πανδημία με τον Κορονοϊό.

Φανταστείτε μέσα σε ένα ΚΥΤ όπως της Σάμου ή της Μυτιλήνης να υπάρξει τέτοιου είδους επιδημία. Δεν γνώριζα το συγκεκριμένο θέμα της επίταξης των οικοπέδων για επέκταση των δομών, ενδεχομένως οι δημοτικοί άρχοντες να είχαν ενημερωθεί, με τις διαδοχικές επισκέψεις τους στο Υπουργείο».

Η θέση του κ. Στεφανάδη είναι πολύ συγκεκριμένη ως προς τα ΚΥΤ και τον κόσμο που βρίσκεται στα νησιά, «κανείς, μετανάστης-πρόσφυγας στο νησί. Για πολλούς λόγους, η βασικότερη είναι ότι πρόκειται για ακριτικά νησιά, ότι βρισκόμαστε σε κρίση με τους γείτονες και ότι δεν πρέπει να υπάρχει εστία αναταραχής ενδεχομένως. Η Κυβέρνηση με τα δεδομένα που έχει, προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Άλλη η θέση που πρέπει να πάρει ο βουλευτής, άλλη ο Περιφερειάρχης και άλλη ο Δήμαρχος.

Το να πάνε οι κυβερνητικοί βουλευτές έξω από το υπουργείο δεν είναι σωστό. Οι κυβερνητικοί βουλευτές πάνε μέσα στο υπουργείο και διεκδικούν όπως κάνουμε εμείς και ενδεχομένως και οι άλλοι δύο ο κ. Αθανασίου και ο Υπουργός ο κ. Μηταράκης. Το να γίνεται έτσι μια κίνηση εντυπωσιασμού δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι, το μόνο που θα προσφέρει είναι να περιθωριοποιηθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές και να μην έχουν παρουσία στα δρώμενα. Αυτή είναι η θέση μας και το καταλαβαίνετε».

Το μεταναστευτικό δεν θα πρέπει να συνδεθεί με ανταποδοτικά προγράμματα στη Σάμο, ούτε να γίνει εξαγορά. Και τέλος κανείς πρόσφυγας – μετανάστης σε βάθος χρόνου στο νησί της Σάμου, τόνισε ο κ. Στεφανάδης.

«Βλέπετε ότι είμαι λίγο ενοχλημένος, γιατί το να σου καταλογίζουν απουσία και κρυφτούλι είναι τελείως άδικο έως και τελείως υποβολιμαίο. Από την άλλη η δημοτική αρχή όχι μόνο της Ανατολικής Σάμου, άκουσα σήμερα και άλλους Δημάρχους να λένε ότι εμείς δεν δεχόμαστε σαν ψίχουλα ή τα αντισταθμιστικά και αυτά τα μέτρα ανακούφισης τέλος πάντων, ως εξαγορά, το θεωρούν δηλαδή ότι εξαγοράζονται οι Δήμαρχοι με το να τους δοθούν κάποια bonus, είτε είναι αυτά γιατροί στο νοσοκομείο, είτε είναι απορριμματοφόρα, είτε αυτά τα 27 εκατομμύρια που θα μπορεί να τα διαχειριστεί ο δήμος, ο κάθε δήμος όπως θέλει. Δηλαδή το να στελεχωθεί το νοσοκομείο Σάμου που το προσπαθούμε και θα το κάνουμε για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού δεν είναι αντίδωρο πρέπει να γίνει αυτό. Δηλαδή μη το συνδέσουμε με ανταποδοτικά οφέλη προκειμένου να δεχτούμε μετανάστες-πρόσφυγες παραπάνω ή με το να γίνει το χωροταξικό της Σάμου ή με το να φτιαχτεί το Λιμάνι ή…

Αυτά είναι έργα που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, τώρα αν σε αυτή τη χρονική συγκυρία η κυβέρνηση ή τα αρμόδια υπουργεία θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν κάτι που θα απαλύνει όλη αυτή την κατάσταση όσο αναφορά τη διαμονή των κατοίκων, αυτό δεν λέγεται ανταποδοτικά οφέλη ή εξαγορά.

Υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης βέβαια, η κρίση εμπιστοσύνης είναι ένα γεγονός που οικοδομείται με τα χρόνια, δεν είναι 7 μηνών αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι έχουν περάσει έξι χρόνια πριν με διαφορετικές έτσι απόψεις, με διαφορετικούς υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης. Θέλω να πω ότι πράγματι υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης. Ενδεχομένως αν δοθεί μια πίστωση χρόνου αν αποδώσει τα μέτρα η κρίση αυτή θα απαλυνθεί, θα εξαλειφθεί, αυτή είναι η άποψή μου αλλά ότι υπάρχει, υπάρχει το τονίζω και εγώ. Το κραυγάζω και το λέω φανερά.

Εγώ θέλω να σας πω ότι δεν κρύβομαι, ούτε έχω λόγο να κρυφτώ ούτε από τη πολιτική προσπαθώ να προβληθώ, είτε κάνοντας σόου στα κανάλια, είτε κλαίγοντας, είτε οργιζόμενος. Κάνω αυτό που πιστεύω και γι αυτό που εκλέχθηκα από το λαό της Σάμου και πιστεύω ότι κάνω το σωστό. Τώρα όλοι οι άλλοι που ενδεχομένως έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους είτε είναι δημοτικοί άρχοντες, είτε οτιδήποτε άλλο δεν με αφορά αυτό».

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αλεξία Εμμανουηλίδου: Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινούν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα. Καλή αρχή σε όλους μας

Αλεξία Εμμανουηλίδου: Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινούν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα. Καλή αρχή σε όλους μας

Την ανακοίνωση που απέστειλε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 10:45, προς όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, γνωστοποίησε η Διευθύντρια

Περισσότερα »
ΥΠ.Παιδείας : Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Ενημέρωση για το ξεκίνημα των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αγαπητοί συνάδελφοι H ενημέρωση που υπάρχει, μέχρι αυτή τη στιγμή, από τις συναντήσεις του Δ.Σ του Συλλόγου με τους δύο Δημάρχους και τις τεχνικές υπηρεσίες των

Περισσότερα »