Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν δύο ΚΥΤ. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό πρέπει να γίνει»

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν δύο ΚΥΤ. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό πρέπει να γίνει»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Νέο σχέδιο νόμου δημιουργεί έναν καινούργιο φορέα στη θέση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ιδιωτικού δικαίου για να έχει ευελιξία στη διαχείριση κρίσεων και να έχει καλύτερη και διαφανέστερη λειτουργία. Άμεση θα είναι και η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου καθώς το λάθος ήταν η χαλαρή εφαρμογή του νόμου.

Για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και ειδικότερα για το θέμα της παιδιάτρου, γίνονται προσπάθειες και σύντομα θα γίνουν πιο δυναμικές ενέργειες.

Το θέμα της προσφυγικής – μεταναστευτικής πολιτικής είναι ανοιχτό και αναμένεται η δυναμική αποσυμφόρηση των νησιών και η δημιουργία του νέου ΚΥΤ.

«Δεν γίνονται μαγικά σε μια νύχτα όλα. Έχουμε ένα ΚΥΤ που εκεί μέσα και εκτός αυτού διαβιούν 6.500 άτομα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν, να προσαρμοστούν στο νέο μέρος και παράλληλα να γίνει αποσυμφόρηση προς τις άλλες περιοχές της χώρας. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα».

Τα συναισθήματα διαρκώς αλλάζουν και όπως είπε ο κ. Στεφανάδης ο κόσμος είναι στο στάδιο της οργής, «καθώς, ο κόσμος δεν μπορεί άλλο να υπομένει όλο το βάρος του μεταναστευτικού, ένα νησί με τόσα άλλα προβλήματα».

Το βασικό που θα επιμείνει και ο κ. Στεφανάδης είναι να μην υπάρχουν δύο ΚΥΤ, «αυτή είναι η επιθυμία της κυβέρνησης και αυτό είναι και το δίκαιο και αυτό πρέπει να γίνει.

Να γίνει γενναία αποσυμφόρηση και όχι εμβαλωματική, όπως προσπάθησε να κάνει ο κ. Βίτσας. Να φύγουν από τη Σάμο 5.000 τουλάχιστον παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες. Αυτό θα το επιμείνουμε, η διαβεβαίωση του κ. Χρυσοχοΐδη συνεχίζει να ισχύει», ενώ όπως τόνισε ο κ. Στεφανάδης η αποσυμφόρηση είναι θέμα επιβίωσης του νησιού.

Για το ινστιτούτο μακροζωίας που είχε αναφέρει ο κ. Στεφανάδης σε προηγούμενή του συνέντευξη, όπως είπε, είναι στην φάση της μορφοποίησης και υλοποίησης, ένα έργο που θα διαφημίσει το νησί και θα αναβαθμιστεί η υγεία. Στις προθέσεις είναι να προωθηθεί και η ιδέα επέκτασης του τμήματος του Πανεπιστημίου που λειτουργεί στο Καρλόβασι με την προσθήκη και άλλων νέων τμημάτων σε άλλα μέρη της Σάμου, γεγονός που θα είναι καλό για όλο το νησί αλλά και για το ίδιο το πανεπιστήμιο.

Θετική η είδηση από τον κ. Στεφανάδη για την δημιουργία σχολών και ειδικά νέων σχολών που δεν θα έχουν σχέση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι, ισχυροποιώντας έτσι και την έδρα του πανεπιστήμιου και χωρίς ίχνος αντιπαλότητας ανάμεσα στην Ανατολική και Δυτική Σάμο, καθώς το Βαθύ έχει πάρει όλο το βάρος του μεταναστευτικού και δεν χωράει αυτή την στιγμή να είναι το νησί χωρισμένο στα δύο.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με περίπατο από το λιμάνι Καρλοβάσου έως την Αγία Τριάδα Παλαιού Καρλοβάσου ξεκίνησε η 4η ημέρα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου και προώθηση χρήσης

Περισσότερα »